Es prorroga durant 60 dies la vigència dels carnets de conduir que caduquen durant l’estat d’alarma

23/03/2020 - 12:00h

Quedaran exempts de les restriccions de circulació que es puguin decretar els vehicles de distribució de medicaments, material sanitari i aliments

El Ministeri de l’Interior ha dictat una ordre per la qual es prorroga durant 60 dies la vigència dels permisos de conduir que caduquin durant l’estat d’alarma.

L’ordre, publicada aquest dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), assenyala que “els permisos i llicències de conducció, així com altres autoritzacions administratives per a conduir, el període de vigència venci durant l’estat d’alarma, quedaran automàticament prorrogats mentre duri el mateix i fins a seixanta dies naturals després de la seva finalització “.

La resolució, signada pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, també afecta els permisos de conducció estrangers vàlids per conduir a Espanya. La llei estableix que aquests permisos són vàlids durant sis mesos des de l’arribada a Espanya i que, vençut aquest termini, els conductors estrangers han de canviar el permís del seu país per un d’espanyol.

L’ordre publicada al BOE estableix que el còmput d’aquests sis mesos queda paralitzat durant l’estat d’alarma, i es reprendrà un cop finalitzat aquest període. Per tant, els permisos de conducció estrangers per als quals no hi hagi vençut els sis mesos legals segueixen sent vàlids durant l’estat d’alarma.

També et pot interessar

Comentaris