Estabilitat a l’Hospital de Vilafranca, amb dos positius ingressats i diversos casos pendents de resultats

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. FOTO: Jose Paredes
Judit Benages
21/03/2020 - 13:12h

Des del centre sanitari no s’amplia la informació ni es detallen quantes persones estan esperant saber si tenen o no la Covid-19

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès viu ara mateix una situació de força estabilitat pel que fa a la crisi del coronavirus.

Després que dimarts al vespre morís una persona i dijous en morissin dues més, totes amb patologies prèvies, la informació que facilita aquest dissabte al migdia el centre sanitari vilafranquí és que tenen dos casos positius ingressats i que estan a l’espera de resultats d’altres persones, sense especificar quantes.

Cal recordar que la informació d’ahir era que també havien traslladat sis pacients més a altres centres perquè necessitaven cures específiques.

Cal recordar que els hospitals de l’Alt Penedès i el Garraf han creat dos circuits separats per atendre les urgències de la resta de pacients durant la crisi del coronavirus.

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf ha aïllat zones als tres hospitals per atendre tots els pacients amb simptomatologia respiratòria. Des que es va conèixer el primer cas de coronavirus SARS-CoV-2, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) va editar un protocol d’actuació davant d’un cas sospitós de coronavirus, que s’ha actualitzat de manera continuada segons les noves informacions aportades pel Ministeri de Sanitat i l’Agència Catalana de Salut Pública.

Segons assegura en un comunicat, el CSAPG ha pres totes les mesures necessàries per poder atendre amb totes les garanties els pacients amb sospita de coronavirus: “Davant de la situació en què ens trobem, el CSAPG ha establert mesures per prevenir al màxim els contagis i poder donar el millor servei en tots els seus centres. Als tres hospitals del CSAPG (Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, Hospital Sant Camil i Hospital Sant Antoni Abat) s’han creat dos circuits separats per atendre, per una banda, els pacients d’urgències i, per l’altra, la resta. També s’han aïllat zones als centres per atendre tots els pacients amb simptomatologia respiratòria”.

A partir d’ara només hi haurà habilitat un únic accés als hospitals, sense comptar el d’urgències, que funcionarà de forma autònoma. No es permetrà l’entrada d’acompanyants ni visitants als hospitals. Només podran accedir-hi acompanyants autoritzats segons criteris mèdics. Una d’aquestes excepcions seran les parelles de les dones que hagin donat a llum a l’hospital. De fet, la informació a familiars es realitzarà per telèfon, i les persones que puguin accedir a l’hospital ho faran sota les mesures de prevenció establertes en els protocols (hauran de portar mascareta). Cal recordar que totes aquelles persones que accedeixin a l’hospital s’hauran de rentar les mans amb aigua i sabó a l’entrada i a la sortida del centre en qualsevol dels lavabos dels visitant.

Confort del pacient

Per facilitar l’estada dels pacients durant l’aïllament a l’hospital, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha decidit posar a disposició de tots els pacients el servei de televisió de les habitacions de forma gratuïta.

Programació de visites

Totes les visites i proves programades no urgents queden suspeses temporalment, atenent a les recomanacions de les autoritats sanitàries, excepte les intervencions urgents i l’atenció a pacients oncològics. L’hospital contactarà amb els usuaris per informar si la visita o prova està anul·lada, per donar resultats de proves i per realitzar reprogramacions quan sigui possible.

Professionals

S’estan posant en marxa plans de desdoblament de plantilles per facilitar, en la mesura del possible, el descans i les lliurances de tot el personal. Tot i així, tots els treballadors han d’estar disponibles per incorporar-se al treball quan se’ls requereixi.

Pàrquing gratuït

Durant aquests dies, s’han obert les barreres del pàrquing de l’Hospital Residència Sant Camil i de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, perquè els pacients puguin aparcar de forma gratuïta durant la seva estada a l’hospital.

PUBLICITAT

Recordatori de les mesures de prevenció del Departament de Salut

Per prevenir el contagi pel virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

 Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

 Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).

 Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.

 Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament. 

També et pot interessar

Comentaris