El petit comerç abaixa persianes pendent de l’època post coronavirus

Avatar
20/03/2020 - 06:08h

La gran majoria dels petits comerciants del Penedès han hagut de tancar i estan pendents de les ajudes que ha promès l’Estat

L’estat d’alarma decretat per l’Estat espanyol està afectant de valent el petit comerç. En un sector que ja no passava el seu millor moment abans de la pandèmia, les mesures de confinament aplicades per l’Estat espanyol han caigut com un gerro d’aigua freda.

Tot i que la majoria de comerciants han acceptat amb resignació les ordres de tancar –només es poden mantenir oberts els que venen productes de primera necessitat–, a ningú se li escapa que abaixar persianes pot ser una estocada mortal per a alguns negocis que ja penjaven d’un fil.

Des de l’associació de comerciants Centre Vila de Vilafranca, la seva presidenta, Marta Vivas, no amaga la preocupació que té el petit comerç per les conseqüències de la crisi del coronavirus. Vivas assegura que la majoria d’associats són empreses familiars amb algun treballador i que els 2.000 euros que l’Estat diu que els deixarà “no cobreixen ni el lloguer d’un mes”.

PUBLICITAT

La majoria de comerciants del Centre Vila no estan autoritzats per obrir durant l’estat d’alarma i, per tant, molts d’ells no estan facturant res durant aquest confinament, que tampoc se sap quan podrà acabar. D’altra banda, des del Centre Vila s’ha posat en marxa una aplicació que vol ser un canal de difusió d’informació oficial per garantir la màxima rigorositat en totes les notícies.

Finalment, Vivas demana “calma” i que tothom sigui conscient que, després de l’estat d’alarma, vindrà una greu crisi que només podrem aturar “si es compra al petit comerç, perquè ara ho necessitarem més que mai”.

D’altra banda, des del Centre Vila s’ha posat en marxa una aplicació que vol ser un canal de difusió d’informació oficial per garantir la màxima rigorositat en totes les notícies. Finalment, Vivas demana “calma” i que tothom sigui conscient que, després de l’estat d’alarma, vindrà una greu crisi que només podrem aturar “si es compra al petit comerç, perquè ara ho necessitarem més que mai”.

Imaginació per sobreviure
Esperant que la crisi s’acabi, molts comerços han tirat d’imaginació per sobreviure en temps de pandèmia. Xerigots, per exemple, ha augmentat la seva oferta de productes en línia per poder donar sortida al seu estoc de formatges. Bona part del negoci de l’establiment vilafranquí rau en la venda a restaurants, que ara han de romandre tancats pel decret del Govern central.

Com Xerigots, hi ha desenes de negocis que han optat pel comerç en línia, entre els quals molts restaurants verges en aquest tipus de comerç, que s’han hagut de llançar a noves experiències.

També et pot interessar

Comentaris