Multes per a 7 establiments i 84 persones a Vilafranca i el Vendrell per incomplir l’estat d’alarma

La Policia Local de Vilafranca patrullant pel centre de la vila
Judit Benages
19/03/2020 - 21:55h

Les sancions per incompliment de la normativa de confinament poden anar dels 100 als 600.000 euros o fins i tot un any de presó

El decret que desenvolupa l’estat d’alarma, publicat la matinada de dissabte a diumenge al Butlletí Oficial de l’Estat, estableix que només es pot sortir de casa en casos d’extrema necessitat, com per anar a comprar menjar o medicaments, per anar a treballar o per anar a cuidar persones en situació de dependència.

Tot i així, algunes persones han continuat sortint a passejar o a fer esport, activitats prohibides amb l’objectiu combatre la propagació del coronavirus. Els cossos de seguretat –tots sota les ordres del Ministeri de l’Interior– estan establint dispositius de seguretat fixos i mòbils tant a les vies i espais públics com a la xarxa de transport, en particular als llocs i franges horàries amb més afluència.

Saltar-se les restriccions de l’estat d’alarma pot tenir conseqüències, més enllà de les sanitàries. Les sancions poden anar des dels 100 euros, en casos lleus, fins als 600.000 euros o penes d’un any de presó en els casos més greus.

Des de Mossos d’Esquadra s’explica que en un territori tan dispers com el Penedès, amb tants municipis, nuclis i masies aïllades, el control es fa més difícil que a la resta de zones, però que, sigui com sigui, vetllen perquè tothom es quedi a casa (tret dels casos autoritzats).

Des dels Mossos apunten que el que fan és coordinar-se amb les diferents policies locals per fixar punts de control, normalment on es preveu més afluència de gent. A partir d’aquí intenten sensibilitzar i conscienciar que frenar el coronavirus “és cosa de tots” i que estem en una situació d’emergència “comuna”.

A Vilafranca
Pel que fa al cas concret de Vilafranca, la Policia Local havia identificat fins ahir dijous al matí 292 persones en el marc d’aquest operatiu especial a causa de la propagació del coronavirus.

L’inspector en cap, Albert Romero, ha explicat que malgrat que tothom coneix a grans trets les mesures de l’estat d’alarma, a Vilafranca han estat denunciats 6 establiments i 74 persones per incomplir la normativa, 11 de les quals estaven dins els establiments i, la resta, a la via pública. A més, s’han identificat 84 vehicles.

L’inspector adverteix que els controls de la Policia Local s’intensificaran en els propers dies i també comenta que el cos policial ha hagut de reestructurar els torns per garantir el seu funcionament en plena pandèmia. Hi ha dues patrulles al carrer i està activa l’oficina de denúncies i la recepció. També es garanteix la presència policial a l’Ajuntament. La resta de la plantilla és a casa, però localitzable per si cal actuar en cas de qualsevol incidència.

PUBLICITAT

Al Vendrell
La Policia Local del Vendrell havia posat, en el moment de tancar aquesta edició, prop d’una quinzena de denúncies a ciutadans que no respectaven les mesures.

En concret, van ser 13 diligències a vianants que es trobaven a la via pública sense cap de les causes que poguessin justificar que no romanguessin confinats als seus domicilis. En un dels casos, per exemple, es tractava d’una persona que havia sortit a passejar per la via verda als seus barris marítims, i en dos casos més eren persones assegudes fumant en un parc infantil.

La policia va posar cinc d’aquestes sancions dimarts i 8 més al llarg de la jornada de dimecres.
D’altra banda, va obrir diumenge a la tarda un expedient sancionador a un bar amb terrassa que s’havia negat a complir la llei de tenir tancat per l’emergència sanitària. Tot i aquestes denúncies, des de la policia de la capital del Baix Penedès es destaca i agraeix el bon comportament i compliment de les mesures de la immensa majoria de la població per mirar de no contagiar el coronavirus.

També et pot interessar

Comentaris