Gelida no està d’acord amb què només s’ofereixin tres aules de P3 el curs que ve

Espai exterior de la llar d’infants el Cèrvol Blau de Gelida. FOTO: CÈRVOL BLAU
Avatar
18/03/2020 - 12:56h

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha comunicat a l’Ajuntament que no ampliarà les aules, i deixarà el servei tal com es dona enguany

El setembre de 2020 es preveu que Gelida torni a iniciar el curs mantenint només les 3 línies de P3. Així ho ha decidit el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, tot i el desacord de l’ajuntament del muncipi.

La decisió és motivada pel descens en la natalitat en els darrers anys, i per tant, en l’existència a Gelida de més oferta de places que de demanda prevista.

Des de l’Ajuntament de Gelida, la regidora d’Educació, Marga Bertran, i tot l’equip de Govern s’han mostrat disconformes amb la decisió presa pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i així ho han traslladat a la directora dels Serveis Territorials d’Educació de Barcelona Comarque.

PUBLICITAT

Tal com han explicat des del consistori, els motius del Departament per prendre aquesta decisió es basen en que el reglament actual estableix unes determinades ràtios per línia, i que en el cas de les previsions de preinscripció pel proper curs escolar que ha realitzat Ensenyament, no s’arriba al nombre d’alumnes suficients per augmentar les tres línies actuals.

Concretament, segons el reglament, són necessàries 82 matrícules per assegurar 4 línies, i actualment a Gelida hi ha 50 alumnes de P2 matriculats a les llars amb una previsió de matrícula de 63 alumnes. Empadronats hi ha 77 alumnes.

Per l’Ajuntament de Gelida la decisió de tancar una línia de P3 a Gelida ja va ser una molt mala notícia l’any passat pel municipi, i “mantenir-ho el pròxim curs ho agreuja”, han dit.

Segons la regidora, la millor decisió a prendre davant un descens de natalitat i matriculacions ha de ser la reducció de les ràtios, una opció però que la Generalitat de Catalunya, qui té competències sobre Ensenyament, de moment no es planteja.

El descens en la natalitat a Gelida, que ara motiva el tancament d’una línia de P3 a l’Escola Les Fonts, ja va provocar el curs passat el tancament d’una aula de P3 a l’Escola Montcau.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament dona tot el suport als centres educatius, a les AMPA i AFA, així com a tota la comunitat educativa i assegura que es realitzaran totes les accions possibles per revertir aquesta decisió i per tal que aquest tancament no suposi una pèrdua de qualitat de l’ensenyament al municipi.

També et pot interessar

Comentaris