“Aquí ha estat un creixement progressiu i no gaire controlat per les autoritats”

15/03/2020 - 19:00h

El vilafranquí Sergi Punset relata la seva experiència des de Bassano

Soc Sergi Punset i el passat 16 de febrer vaig rebre una oferta per entrenar l’equip italià del Bassano 1954 de la màxima divisió italiana, anomenada A1. El 19 de febrer vaig arribar a Bassano, localitat situada al nord d’Itàlia (regió del Vèneto), així que he viscut de primera mà l’evolució de la crisi del coronavirus. Aquí ha estat un creixement progressiu i no gaire controlat per les autoritats. Ara estem en quarantena regional total a tot el país fins al 3 d’abril, però ha arribat molt tard. La meva primera setmana i mitja, tot i tenir el virus en alarmant evolució al nord, vam poder entrenar i fer vida normal. Els infectats creixien cada dia paral·lelament a les morts.

Ara, però, està prohibida tota activitat esportiva o social fora de l’estrictament necessari. Des de fa uns dies la gent comença a tenir una preocupació real i el govern ha pres mesures realment dràstiques. Han suspès totes les lligues esportives professionals o no fins al 3 d’abril, així com universitats, escoles, etc., i també han tancat cines, pubs, discoteques…
A nivell personal ho visc amb tranquil·litat i compleixo totes les recomanacions que fan les autoritats mèdiques, però el fet d’estar en una “quarantena regional” es fa molt estrany. Hi ha una recomanació molt insistent que ens quedem tots a casa per intentar controlar els contagis, i és el que faig, al màxim temps possible.

Són moltes hores les que he d’estar a casa, i ocupo el temps fent diverses coses: dissenyo nous exercicis per als entrenaments, tallo vídeos de partits, veig peŀlícules i sèries i escolto molt la ràdio. Pel que fa a l’abastiment d’aliments, per ara no tenim problemes. Els supermercats estan oberts i plens de productes. També intento mantenir hàbits de normalitat i vaig a fer un cafè al matí a una cafeteria (poden obrir de 9 del matí a 5 de la tarda), i així sembla que tot passi millor.

També et pot interessar

Comentaris