“De mica en mica s’està paralitzant quasi tot el país”

14/03/2020 - 20:00h

La vilafranquina Elisenda Solé explica la seva vivència des d’Itàlia

Fa uns 8 anys que vaig conèixer un italià que feia un màster a Barcelona, i després d’un temps vivint aquí ens vam traslladar a Itàlia. Soc assessora d’imatge i he treballat des de fa molts anys al sector de moda de luxe a nivell de botiga. Actualment treballo per Prada, un dels grups més importants de moda italiana.

Jo visc a Bolonya, l’últim raig de sol enmig d’aquesta taca fosca que han anomenat zona rossa, però la situació empitjora cada dia per moments. Pobles molt pròxims, com Mòdena, a tan sols 40 quilòmetres, són ja part de la zona restringida.

El que determina una zona vermella és el nombre d’infectats amb relació als recursos sanitaris de la zona. A Bolonya hi ha grans hospitals públics i privats amb metges molt competents i un nivell d’infectats bastant moderat, però és una lluita contrarellotge.

Des de fa més de quinze dies les activitats que comporten una concentració de persones han estat canceŀlades: els partits de futbol, cinemes, discoteques, gimnasos, casaments i funerals, museus… mentre que les botigues, supermercats i farmàcies continuem treballant amb normalitat.

Tot i que a Bolonya encara ens mantenim fora de l’àrea més afectada, des d’ahir, dia en què es va declarar-la zona vermella, la ciutat esta pràcticament deserta, i avui alguns petits comerciants del centre havien decidit tancar a l’espera de veure que passarà aquests pròxims dies. La sensació més estranya, però, és que tot i estar lluny de la família, l’últim que vull és tornar a casa, sobretot per protegir els meus avis de 90 i 98 anys, els pares i els amics. Els virus són imprevisibles, i el fet de no estar malalts no significa que no puguem ser portadors sans. Les últimes indicacions són que tots els que puguin es quedin a casa i que limitem els desplaçaments. En algunes zones està prohibit entrar i sortir, mentre que en d’altres encara funcionen els serveis, botigues i restaurants, però amb restriccions d’horari. De mica en mica s’està paralitzant quasi tot el país.

També et pot interessar

Comentaris