Ordre de tancament de tots els establiments llevat dels alimentaris i farmàcies

El conseller Miquel Buch (Foto: ACN)
13/03/2020 - 14:48h

La mesura dràstica per contenir el coronavirus l’ha anunciat el conseller d’Interior de la Generalitat

El Govern de la Generalitat ha ordenat aquest divendres al migdia el tancament d’àrees comercials que no estiguin destinades a l’alimentació i a productes de primera necessitat, pistes d’esquí, gimnasos, locals d’oci nocturn (discoteques) per mirar de contenir la propagació del coronavirus.

Es tracta d’una nova restricció per contenir la propagació el Covid-19 i no s’havia aplicat mai fins ara. La seva aplicació és immediata i per un mínim de 14 dies.

Aquesta i d’altres mesures que es puguin prendre en les properes hores demostren l’excepcionalitat de la crisi sanitària que es viu al país i a molts altres indrets a nivell global.

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha recomanat en la mateixa roda de premsa convocada aquest migdia l’ajornament de trobades, reunions i manifestacions.

A més, ara que s’apropa el cap de setmana, ha demanat limitar i evitar qualsevol desplaçament.

Mesures pel transport públic

D’altra banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha signat aquest divendres una resolució per adaptar el funcionament del sistema de transport públic a les mesures recomanades per gestionar l’emergència sanitària provocada pel coronavirus, en el marc del pla d’emergències PROCICAT.

Totes les mesures tenen com a objectiu mantenir la prestació dels serveis de transport col·lectiu garantint, alhora, el compliment de les recomanacions de les autoritats sanitàries, tant per als usuaris com per als treballadors. A més, les actuacions s’emmarquen en l’objectiu de reduir l’activitat del país i evitar les concentracions de persones.

Així, s’acorda adaptar-se a la decisió del PROCICAT d’avançar cap a un nivell d’ocupació dels serveis de només un terç de la seva capacitat màxima, per mantenir una distància mínima d’un metre entre les persones ocupants.

En aquest sentit, s’utilitzaran els mitjans de difusió dels diversos operadors de transport públic per recordar aquestes recomanacions a les persones usuàries i es farà seguiment de l’ocupació per comprovar si la demanda es redueix com a conseqüència del tancament dels centres educatius i de les mesures laborals.

Si, passat un temps prudencial, no s’assoleix la reducció d’ocupació recomanada, el Departament de Territori i Sostenibilitat o les autoritats del transport metropolità (ATM) hauran de prendre mesures addicionals per assolir-la. Aquestes poden ser la regulació dels accessos o la supressió de títols de transport públic, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris