Multitudinària I Fira d’Ocupació i l’Emprenedoria del Baix Penedès

10/03/2020 - 12:07h

Un miler d’inscrits superen totes les previsions del certamen ocupacional que se celebra aquest dimarts a Coma-ruga

Èxit absolut. Tothom coincidia aquest dimarts al matí al barri marítim de Coma-ruga per qualificar la resposta ciutadana a la celebració de la I Fira d’Ocupació i l’Emprenedoria del Baix Penedès, que compta amb una trentena d’empreses amb implantació a la comarca amb més atur de Catalunya i que ha generat l’interès d’un miler de persones interessades en buscar feina.

La fira se celebra fins a les 18h a l’Hotel Nuba, inclou diverses taules rodones, tallers i conferències, i compta amb diversos estands on les empreses assistents al certamen recullen currículums i realitzen unes primeres entrevistes a les persones interessades en trobar una nova feina. Sobretot, són empreses que busquen personal de cara a la propera temporada d’estiu, si bé l’actual situació de la presència del coronavirus a molts indrets ha fet que fins a cinc empreses que volien ser a la fira, entre les quals hi ha Saint Gobain-Cristaleria Espanyola de l’Arboç, hagin desistit de ser finalment a Coma-ruga.

No obstant això, des de l’organització i les autoritats assistents a l’obertura de la fira, com l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el president del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), Joan Sans, s’ha destacat que els currículums de les persones que busquen feina arribaran igualment a les mateixes empreses absents i que, per tant, pot ser que no es perdin les possibles oportunitats de casar l’oferta laboral amb la demanda existent.

La I Fira d’Ocupació i l’Emprenedoria del Baix Penedès està coorganitzada per la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès, amb el suport dels 14 ajuntaments de la comarca, i la Cambra de Tarragona, organisme empresarial que aglotina 22.000 empreses del Tarragonès, el Baix Penedès i dos municipis de l’Alt Camp (Aiguamúrcia i Montferri).

La presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roige, ha destacat l’èxit de participació en aquesta fira d’ocupació al Vendrell, capital de la comarca amb més atur de Catalunya (el 17,9%) i tot just dues setmanes després de la quarta celebrada a la demarcació tarragonina. Segons Roigé, en la darrera fira hi van participar 62 empreses i va tancar amb un 65% de les ofertes laborals disponibles amb l’ocupabilitat resolta. Hi van assistir unes 2.500 persones.

En properes dates és previst que l’organització d’aquesta fira al Vendrell pugui donar els resultats definitius de participació i ofertes laborals que s’hagin pogut concretar durant la jornada.

També et pot interessar

Comentaris