Una fira d’ocupació oferirà més de 600 llocs de treball al Vendrell

Presentació de la fira d’ocupació i emprenedoria que se celebrarà dimarts que ve al Vendrell.
Avatar
03/03/2020 - 15:59h

Dimarts dia 10 tindrà lloc la I Fira d’Ocupació i l’Emprenedoria del Baix Penedès amb la participació d’una trentena d’empreses

La Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès i la Cambra de Tarragona, sota la coordinació de l’Eina del Vendrell, organitzen la primera Fira de l’Ocupació i l’Emprenedoria del Baix Penedès en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals.

Se celebrarà dimarts que ve, dia 10 de març, a l’Hotel Nuba de Coma-ruga. L’horari serà entre les 9 i les 18 hores. Aquesta fira té la finalitat de connectar empreses i persones que busquen feina, i dona l’oportunitat d’inscriure’s a diverses ofertes en un mateix dia i un mateix espai.

L’organització preveu oferir més de 600 feines d’una trentena d’empreses que tenen activitat al Baix Penedès, la comarca amb més atur del país, xifrat en el 17,9%. Els perfils més reclamats són: caixers/eres, reposadors/es, operaris/es de logística, socorristes, cambrers/es, ajudants/es de cuina operaris/es de manteniment i monitors/es de lleure, entre moltes altres ocupacions

D’altra banda, també es vol donar visibilitat al col·lectiu emprenedor amb assessorament personalitzat, presentació d’experiències emprenedores i orientació sobre la creació d’empreses.

La I Fira de l’Ocupació i l’Emprenedoria del Baix Penedès oferirà als assistents diverses activitats, tant per emprenedors i emprenedores com per els que cerquen feina: Presentació del currículum vitae a diferents ofertes de feina, assessorament i orientació a persones aturades i a emprenedores, conferències que tractaran l’ecosistema ocupacional i emprenedor i tallers pel desenvolupament d’habilitats en la recerca de feina.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca penedesenca, i es presenta com l’escenari ideal per a multiplicar les possibilitats de trobar feina o d’iniciar un projecte d’emprenedoria, precisament a la comarca amb més atur de Catalunya.

A part de les sessions d’assessoria i orientació a emprenedors i a persones que cerquen feina, del programa d’actes destaquen els tallers “Com dissenyar el teu perfil digital”, a càrrec de Sònia Rodríguez, de l’empresa de recursos humans Randstad; “Com comunicar en una entrevista de selecció”, a càrrec Anna Morros; i les ponències “No vale rendirse” d’Emilio Duró, conferenciant, consultor, assessor i formador en empreses multinacionals; i “Les claus de l’emprenedoria al segle XXI”, per Gonzalo Bernardos, analista, consultor econòmic i immobiliari i professor de la UB, UOC i de Barcelona Institut d’Estudis Internacionals.

PUBLICITAT

La presentació de la Fira d’Ocupació i l’Emprenedoria ha tingut lloc aquest dimarts al matí a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) al Vendrell. A la presentació, Maria Jesús Sequera, consellera comarcal d’Ocupació ha destacat “l’aliança que hem fet amb la Cambra de Comerç de Tarragona, que amb l’objectiu de fomentar l’ocupabilitat de la gent del Camp de Tarragona, hem sumat esforços perquè el producte final sigui d’una qualitat molt més elevada i eficient, aprofitant la seva experiència en les fires d’aquest tipus que han realitzat”.

Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell, ha posat en valor “el doble objectiu, primer el de la contractació de persones, en el lloc, als barris marítims i en el moment, d’abans de campanyes turístiques, i en segon lloc combatre l’atur, en aquesta comarca amb més atur del país, i cal que tots els agents econòmics i públics s’impliquin, d’aquí la tasca de la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès”.

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, ha comentat que l’organisme  que president ha realitzat tres fires d’ocupació de gran format amb molt d’èxit, “una darrerament al recinte firal de Tarragona, amb la participació de 62 empreses, amb l’assistència de 2.500 persones, el 65% dels quals ha trobat feina. Pensem que és una bona eina per fomentar la contractació”.

I Joan Sans, president del Consell Comarcal del Baix Penedès, ha indicat que “cal esperar que sigui un èxit que tothom trobi feina, i que aquesta sigui una primera edició de moltes més”.

Les persones interessades es poden inscriure en aquest enllaç del Consell Comarcal del Baix Penedès. Per facilitar la participació a tothom que ho desitgi s’habilitarà un servei de bus per traslladar els ciutadans de tots els municipis d’anada i tornada gratuïts. Per utilitzar aquest servei cal posar-se en contacte del corresponent Servei Municipal d’Ocupació de cada municipi.

També et pot interessar

Comentaris