“Per escollir les colles de Sant Fèlix no només has de pensar en els punts”

Caps de colla, administradors i cap de plaça en la presentació de les colles
Judit Benages
09/03/2020 - 20:34h

Els administradors de la festa major confirmen que les colles que actuaran el 30 d’agost són Verds, Colla Vella,Colla Joves de Valls i Jove de Tarragona

Els administradors de la festa major de Vilafranca han confirmat aquest dilluns a la tarda que la filtració que va haver fa uns dies sobre les colles que participarien a la diada de Sant Fèlix era certa.

Seran, doncs, Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Jove Xiquets de Tarragona, els caps de colla de les quals han estat aquest dilluns a la tarda a Vilafranca per compartir les seves primeres sensacions de la diada.

La roda de premsa ha estat encapçalada per l’administrador Pere Nin, que ha explicat que per escollir les colles d’enguany – i descartar els Minyons de Terrassa- s’han basat en dues premisses: quines colles tenen la gamma de castells més gran per sobre del pd8fm i quines arriben el 30 d’agost amb més punts tenint en compte els tres castells i el pilar.

Pels administradors, les colles que compleixen aquests requisits són les escollides enguany. Segons Nin, el criteri és “subjectiu perquè les estadístiques eren molt similars i, per tant, si et quedes amb el que és més fàcil, que són els punts, pot ser que tampoc sigui la decisió més encertada”.

Per Nin, a més, cal tenir en compte que “Sant Fèlix és el dia 30 d’agost i no el 30 de novembre” i, per tant, s’ha de mirar quines colles arriben amb una millor forma a l’agost. “Actuar per Sant Fèlix no és un premi per a qui ha fet la millor temporada sinó que s’ha de buscar qui pot fer la millor actuació”, ha dit l’administrador.

Preguntat per les maneres de comunicar-ho a les colles, Nin ha explicat que “es van trucar a totes, les que estan aquí i les que no, i amb algunes ens vam poder veure en persona i amb altres no per problemes d’agenda però teníem clar que volíem que ho sabessin abans que acabés el mes de febrer”. Per si haurien d’haver seguit algun altre procediment, Nin només ha dit que creuen que han fet el que havien de fer.

Finalment, pel que fa a la filtració i l’espera de tants dies per fer una roda de premsa, Pere Nin ha reconegut que sabien que hi havia risc de filtració però que han prioritzat que els caps de colla poguessin venir a Vilafranca per poder anunciar-ho oficialment. Segons Nin no van creure que el fet que se sabés abans de fer-ho oficial “fos tan greu perquè creiem que l’important és el cartell de la diada, no com es comunica”. Per Nin, els administradors han pecat “d’honestedat”.

PUBLICITAT

A la roda de premsa també hi havia el cap de plaça de la diada, Jordi Bertran, que ha apuntat que tothom sent tant interès per la diada de Sant Fèlix que això provoca “tantes passions prèvies”.

Bertran ha comentat que les quatre colles escollides “estimen molt la plaça, venen a donar-ho tot i, a més, faciliten molt l’organització de la diada”. A més a més el cap de plaça ha recordat que l’any passat la diada va durar 15 minuts més que fa 2 anys, cosa que lamenta, però que també va ser la jornada on es van veure més castells de gamma extra de tota la temporada.

D’esquerra a dreta, Jaume Martí (Joves), Gorka Bertran (Jove de Tarragona), Sisco Benet (Verds) i Albert Martínez (Vella)

Pel que fa als caps de colles, tots han avisat que no donarien a conèixer les seves intencions tècniques per aquell dia, però han celebrat la decisió dels administradors de comptar amb ells per una diada tan important.

El nou cap de colla de la Joves de Valls, Jaume Martí, ha afirmat que Sant Fèlix és una diada que s’estimen “moltíssim”; Gorka Bertran, de la Jove de Tarragona, ha destacat com és el primer cop que la colla tarragonina participa per segon any consecutiu a Sant Fèlix; des dels Castellers de Vilafranca, Sisco Benet, que també s’estrena, ha apuntat com és la diada “per excel·lència” dels vilafranquins i com “tothom somia actuar per Sant Fèlix”.

Finalment, per part de la Colla Vella, Albert Martínez ha volgut compartir que a ell li “encanta” que els administradors els vagin a veure a Valls perquè vol que el quintet organitzador de la festa “noti com la colla Vella s’estima Vilafranca perquè sempre, estant bé o malament, aplaudeixen els nostres castells”.

També et pot interessar

Comentaris