Allau de preguntes dels estudiants de batxillerat als representants polítics

04/03/2020 - 17:55h

Els instituts de Vilafranca organitzen per vuitè any consecutiu un debat polític que va girar al voltant de temes com joventut i femenisme

Dimarts, l’auditori municipal de Vilafranca va acollir la vuitena edició del Debat Polític que organitzen els estudiants de 1r de Batxillerat dels quatre instituts de la vila. Seguint el funcionament dels últims anys el debat va comptar amb la participació de polítics dels grups que tenen actualment representació al Parlament de Catalunya, exceptuant el Partit Popular que va declinar la invitació. La introducció de l’acte va anar a càrrec del regidor de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea i tot seguit van ser els polítics que van fer les seves intervencions al voltant de dos temes que se’ls van proposar: Joventut i Feminisme.

Hi van intervenir, David Bertran (Cs), Montse Macià (JuntsxCat), Marta Rosique (ERC), Carles Castillo (PSC), Víctor Vela (EnComú Podem) i Jordi Pujol (CUP). El debat, moderat de manera molt amena i divertida per Nil Solana, va entrar en interès quan, a la segona part, els joves van començar a fer una allau de preguntes, algunes d’elles interessants com, per què no es reconeix el dret a vot a partir dels 16 anys? Com pensen erradicar el joc online que provoquen ludopaties? Realment pensen que els joves tenim prou recursos com per pagar-nos les carreres universitàries? Per què s’han apujat tant els preus dels transports públics? Com es farà front als partits d’ultradreta?

Però a banda, van aparèixer temes com l’avortament lliure i gratuït, la corrupció, la gestació subrogada, la prevenció en les malaltites de transmissió sexual, la prostitució, el preu dels lloguers o el canvi climàtic. A l’acte també hi eren presents els regidors de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz i Eladio García. No cal dir que de propostes i suggerències moltes però de concrecions ben poques però les intervencions més convicents per als estudiants i més aplaudides van ser les de Marta Rosique, la diputada al Congrés dels Diputats per ERC i la més jove de la taula dels polítics, la de Víctor Vela d’En Comú Podem i la del sadurninenc Jordi Pujol, regidor a l’ajuntament de Sant Sadurní per la CUP. Durant tot el debat anaven apareixen a la pantalla els diferents tuits que els mateixos joves anaven publicant amb el hastag #debatpolitic20. En aquest sentit una estudiant va rebre el premi al millor tuit amb més likes que deia “cinemes i llocs de lleure més accessibles i així no estarem fent botellon pel carrer”. Després de dues hores llargues es va acabar el debat polític d’aquest any.

També et pot interessar

Comentaris