Els Verds faran un homenatge a les primeres dones castelleres

D’esquerra a dreta, Carles Mata i Sisco Benet,president i cap de colla dels Castellers de Vilafranca
03/03/2020 - 20:58h

Els Castellers de Vilafranca han presentat les primeres activitats programades pel nou equip i el calendari d’actuacions d’aquesta temporada

El nou president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, i el també nou cap de colla de l’entitat, Sisco Benet, han fet aquest dimarts al vespre la seva primera roda de premsa, on s’han presentat als mitjans de comunicació.

La trobada ha servit per presentar algunes activitats programades pel nou equip, com ara la que se celebrarà aquest divendres en el primer assaig de l’any, on es farà un homenatge a les primeres dones castelleres que van entrar a la colla l’any 1980 i fins el 2000. Des de la colla es preveu que hi puguin anar una seixantena de dones d’aquesta època.

Tal com ha comentat Sisco Benet, “els Castellers de Vilafranca no haguéssim arribat mai tant lluny si no hagués estat per la dona i creiem que és de justícia reconèixer el seu paper, sobretot de les que fa uns anys van entrar en un món que era bàsicament d’homes”. A més a més, els vilafranquins també faran un pilar femení diumenge a les 12h a la plaça de la Vila durant l’acte que es farà pel Dia de la Dona.

A banda, aquest dijous comença una nova edició del cilce MusiCal Figarot, que es farà els dijous 5 i 19 de març i 2 i 16 d’abril a partir de les 22h al local social de la colla vilafranquina. Aquest dijous tocarà Aurore Vizentini, Alba Tomàs i Marcel Casellas.

Pel que fa l’àmbit més tècnic, Sisco Benet ha apuntat – tal com ja van explicar en una entrevista al 3d8 fa uns dies- que el calendari seguirà amb els pics alts d’intensitat per les diades del Pla de la Seu a Tarragona (primer cap de setmana de juliol), també a Vilanova (primer cap de setmana d’agost), Sant Fèlix, Concurs de Castells i la diada de Tots Sants.

Pel que fa als assaigs, aquest divendres serà el primer i tot i que en un principi no anaven a començar els dimecres fins d’aquí a dues setmanes, al final l’han avançat a dimecres que ve dia, 11, perquè, segons han comentat, “la gent té ganes de posar-se la faixa i, tot i que volíem donar més temps de respir, la colla vol ja posar-se a treballar”. Després de setmana santa començaran ja assajar també els dilluns i, per tant, es fixaran ja els tres dies per setmana.

Benet ha recordat que encara no saben si se’ls trucarà per actuar per la Mercè o no i ha apuntat que ja tenen una actuació prevista aquell dia en un altre indret perquè faltaran pocs dies pel Concurs de Castells i no poden perdre una actuació tan propera a la gran cita a la Tarraco Arena Plaça. Tot i així, si els truquen per actuar a la Mercè Benet ha assegurat que, com sempre, hi anirien “a màxims”.

Preguntats per la filtració de les colles que actuaran per Sant Fèlix i de la decisió dels administradors de deixar fora els Minyons de Terrassa, tant Carles Mata com Sisco Benet han estat prudents i han manifestat el seu respecte absolut per la decisió dels administradors i han comentat que ningú pot retreure res al quintet organitzador ja que “ho fan sempre el millor que poden”.

Per Benet, al final, el que el públic de Sant Fèlix vol és “veure grans castells i que les colles vinguin a donar el màxim”. A tot això ha afegit que el seu somni per enguany és “tornar a ser la millor colla de la temporada, tal com va passar el 2013”.

També et pot interessar

Comentaris