Després de 37 anys la llibreria Guasch de l’avinguda de Barcelona abaixa la persiana

Xavi Gonzàlez
26/02/2020 - 15:00h

L’establiment vilafranquí era un dels pocs on es podien trobar revistes d’història

Primer va ser la llibreria Benages i després la van seguir l’Anna, la Cuscó i, més recentment, la Ràfols. La majoria van abaixar la persiana perquè als seus responsables els va arribar l’hora de la jubilació i no hi havia ningú al darrere que volgués continuar el negoci. Ara, per aquesta mateixa raó, ho fa la llibreria Guasch de l’avinguda de Barcelona després de 37 anys. Els primers 13 els va regentar la mare de Mercè Urpí, i la resta, 24, ho va fer ella mateixa.

Així doncs, aquest dissabte Vilafranca tindrà una llibreria menys. Urpí explica com han canviat les coses aquests últims anys. Recorda que quan va agafar el negoci que portava la seva mare es venien llibres de text i material per a les escoles. Les coses van anar canviant amb els anys, i després van arribarles promocions que fan els diaris (nacionals i esportius) per sobreviure.

PUBLICITAT

L’altre fet que ressalta és l’aparició de l’era digital, que ha fet que el jovent no entri a les llibreries per comprar un diari de paper. “El 95% de clients que venien a la llibreria és gent gran”, comenta Urpí. Així, malgrat que les revistes del cor es continuaven venent, tot havia anat a la baixa. També cal destacar que a cal Guasch tenien molta sortida les revistes d’història, ja que era un dels pocs establiment vilafranquins on es podien trobar. Urpí té molt clar que ara aprofitarà el temps per viatjar, que és una de les seves aficions preferides.

També et pot interessar

Comentaris