Compromís amb la vegueria Penedès

Judit Benages
21/02/2020 - 18:04h

Aquest divendres s’ha celebrat un congrés organitzat per la Plataforma ProVegueria Penedès, que ha acabat amb la signatura d’una declaració institucional a favor de la vegueria

La Plataforma ProVegueria ha celebrat aquest divendres des de primera hora del matí fins ben entrat el migdia un congrés al Castell de Castellet i la Gornal, que s’ha estructurat en quatre eixos per tal de poder elaborar un llibre amb totes les ponències que s’enviarà per Sant Jordi a tots els càrrecs electes de la vegueria Penedès.

El congrés ha començat , amb una primera ponència centrada en parlar de territori, infraestructures i regió agroalimentària. En aquesta primera part, moderada per Jordi Cuyàs, han parlat l’arquitecte Ton Salvadó; els experts en planejament urbanístic Pep Solé i Pau Batlle; la directora d’innovació i coneixement de les bodegues Família Torres, Mireia Torres, i la cap sectorial de la vinya i el vi de la Jarc, Isabel Vidal.

PUBLICITAT

Tots han exposat la seva opinió pel que fa a infraestructures i regió agroalimentària, compartint la visió que s’ha de respectar el paisatge singular del Penedès i que s’ha de poder combinar amb una indústria sostenible i integrada al territori.

Seguidament Pere Prat ha moderat la conferència sobre empresa i coneixement, en la qual han format part Josep Amatller (director general d’Ametller Origen), Montse Duch (gerent de Nova Mevir S.L), Neus Lloveras (consellera delegada d’AKO) i Ramon Novell, gerent de Cafès Novell. Tots ells han explicat les bases de les seves empreses i quin és el seu full de ruta per al futur.

PUBLICITAT

En tercer lloc s’ha parlat de cultura i patrimoni en una xerrada moderada per Joan Tarrada que ha comptat amb l’especialista en desenvolupament rural, Josep Arasa; la presidenta de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Dolors Garcia, la directora de la Fundació ProPenedès, Gemma Sivill i Alba Gràcia, llicenciada en història.

Finament en la xerrada sobre turisme, moderada per Jaume Casañas, han intervingut l’arqueòleg Dani López, l’assessor turístic patrimonial Dani Gutiérrez i Jordi Guillem, del col·lectiu Terra i Taula.

La jornada ha acabat amb la signatura d’una declaració institucional a càrrec dels alcaldes del Vendrell, Vilafranca, un representant del d’Igualada i l’alcaldessa de Vilanova i també dels presidents o representants dels quatre consells comarcals de l’Alt i Baix Penedès, l’Anoia i el Garraf. I també amb unes paraules de la consellera d’empresa i coneixement de la Generalitat, Angels Chacón.

Fotografia de Maria Rosa Ferré


També et pot interessar

Comentaris