Els municipis de la costa catalana central s’uneixen per adaptar-se al canvi climàtic

Participants en la reunió de constitució del Pacte de Coma-ruga d’Adaptació al Canvi Climàtic. (Foto: Ajuntament del Vendrell)
Avatar
20/02/2020 - 09:57h

Els municipis de Sitges a Tarragona constitueixen el Pacte de Coma-ruga d’Adaptació al Canvi Climàtic

L’Oficina de Turisme del Vendrell, ubicada al nucli marítim de Coma-ruga, va acollir aquest dimecres una reunió convocada per la regidora de Platges de l’Ajuntament del Vendrell, Bárbara Peris, i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calafell, Aron Marcos, per tractar el tema dels efectes dels temporals marítims i com encarar aquesta problemàtica de forma conjunta.

Hi van assistir, a més dels interlocutors turístics del Vendrell i Calafell, representants dels governs municipals de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla i Tarragona.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat que “podem dir que amb aquesta reunió de treball s’està fent la constitució d’un Pacte de Coma-ruga d’Adaptació al Canvi Climàtic, per una gestió sostenible i integral del litoral de la costa central catalana, entre el Garraf i Tarragona; per compartir bones pràctiques entre els municipis, i per fer front comú davant les administracions superiors”.

PUBLICITAT

Els municipis que van participar en aquesta reunió comparteixen una unitat geogràfica de costa que comprèn diferents comarques i demarcacions provincials, però els uneix l’impacte dels efectes del canvi climàtic sobre les platges que no entén de fronteres administratives.

Les afectacions del temporal Gloria obliguen a les administracions a fer un canvi de paradigma sobre la gestió del manteniment de les platges. Per això, es creu oportú crear aquesta unitat d’acció per compartir experiències i per fer accions conjuntes.

PUBLICITAT

D’altra banda, com que la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat són els que tenen les competències en una part molt important de la gesió del litoral, també es creu convenient crear aquesta consciència d’unitat per plantejar propostes concretes a aquestes administracions superiors que, en definitiva, són les que han d’actuar directament, o mitjançant els ajuntaments, en aquesta adaptació al canvi climàtic.

També et pot interessar

Comentaris