Creixen un 62,15% les detencions de la Policia Local a Vilafranca

D’esquerra a dreta, Joan Manel Montfort, l’alcalde Pere Regull i l’inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero
18/02/2020 - 12:54h

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquest dimarts la memòria de l’any 2019

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort han presentat aquest dimarts els resultats de la memòria de la Policia Local de l’any 2019. Els acompanyava l’inspector en Cap de la Policial Local de Vilafranca, Albert Romero, càrrec que ocupa des del febrer del 2015.

En la seva intervenció Montfort va introduir els resultats fent una introducció inicial arran de la novetat del canvi de l’uniforme de la Policia Local que segueix la uniformitat de totes les policies a nivell de Catalunya i que en el cas de Vilafranca, incorpora la senyera catalana. Pel que fa a la memòria Montfort va destacar les principals novetats destacant que “seguim amb la bona tònica d’anys anteriors”. Així, pel que fa a serveis generals la Policia Local (obert 24 hores els 365 dies de l’any) va rebre 7.708 trucades (-3,68% respecte el 2018) i els serveis van ser un total 14.938 (-2,5%). En el tema de seguretat ciutadana va fer incidència en l’increment molt important en detencions que van ser un total de 347, un 62,15% més que l’any anterior. “Estem molt satisfets amb aquesta dada. Hem tingut actuacions molt importants i de mèrit i des d’aquí vull felicitar els agents i els seus responsable. Estem molt satisfets”.

Pel que fa a l’àrea de trànsit Montfort va destacar que els índexs són semblants a d’altres anys. E van posar 11.418 (+7,7%) denúncies de trànsit. A l’àrea de Policia Judicial que inclou l’oficina de Recollida de denúncies es van situar en 970 (-5,8%). Finalment a l’àrea de proximitats on s’inclou l’incivisme es van fer fins a 1279 actuacions (+18,98) de les quals en destaca la infracció d’orinar a la via pública que en dos anys s’ha passat de les 100 denúncides a les 198, “una xifra destacable” va dir Montfort que es va mostrar preocupat per aquestes conductes incíviques. Pel que fa als serveis assistencials a persones malaltes, ferides o desorientades, la Policia Local en va fer durant el 2018 un total de 525 (+3,5%).

Per la seva banda, l’inspector Romero es mostrava satisfet especialment pel fet que la Policia Local hagi doblat el nombre de detencions. “Vol dir que tenim uns efectius que són molt actius i estan a peu de carrer”, ha dit. Romero, en canvi, ha considerat “preocupant” la xifra de 83 persones denunciades per conduir sota els efectes del consum de drogues, gràcies al fet de disposar d’un aparell drogotest, i ha destacat que les accions formatives en matèria de conducció segura i de civisme a les escoles i instituts han assolit “un punt d’excel·lència arribant fins a uns 3.600 alumnes”.

Per cloure, l’alcalde Pere Regull ha fet èmfasi en la diversitat dels àmbits de treballs de la Policia Local i el seu volum de treball.

“La xifra de 15.000 serveis prestats en els diferents àmbits per part de la Policia Local és una brutalitat. Demostra un gran nivell de servei i compromís”

Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès

Regull ha destacat la bona relació i coordinació amb els Mossos d’Esquadra, que “ens ha portat a fer operacions conjuntes amb resultats molt satisfactoris en seguretat ciutadana i controls” però  ha lamentat l’increment d’actuacions en matèria de drogues (de 358 a 473), que ha vinculat al fenomen okupa que té un perfil delinqüencial, no al que té un perfil social. “Són màfies que viuen d’això. Malgrat que hem pogut desallotjar més de 50 pisos, encara tenim aquest problema. És una vergonya que no s’hi pugui fer res. La llei no ens dóna suport i les administracions superiors no s’hi estan posant seriosament”, lamentava l’alcalde. Regull ha recordat que l’incendi en un bloc d’habitatges de la Girada de fa unes setmanes va venir arran d’una antiga okupació, que havia “punxat” el corrent elèctric irregularment.

Els responsables municipals han reafirmat un any més que, segons xifres dels Mossos d’Esquadra, els índexs de delinqüència a la comarca estan clarament per sota de la mitjana catalana.

Vilafranca actualment compta amb una plantilla de 61 agents.

També et pot interessar

Comentaris