Les dues patronals del Cava s’uneixen en un acord històric

Pere Guilera i Damià Deàs després de signar l’acord d’unió de les dues patronals del cava. FOTO: INSTITUT DEL CAVA
Avatar
17/02/2020 - 20:33h

Després de catorze anys, les dues associacions d’elaboradors tornen a unir-se, ara en una nova marca: Associació d’Elaboradors de Cava (AECAVA)

El president de l’Institut del Cava, Damià Deàs, i el president de Pimecava, Pere Guilera, han firmat aquest dilluns l’acord d’unió de les dues patronals cavistes.

Reunits a la seu de l’Institut del Cava, ubicada a Sant Sadurní , els representants d’ambdues entitats han fet efectiu l’apropament signant un acord històric, després que al 2006 un grup de cellers sortissin de la patronal Institut del Cava per crear Pimecava.

PUBLICITAT

El pacte, que serà ratificat per les respectives assemblees generals en els pròxims dies, contempla la creació d’un grup de petits elaboradors que tindrà com a finalitat representar els interessos de les empreses elaboradores de Cava petites i potenciar la seva representativitat dins de la patronal.

L’acord també preveu que la segona vicepresidència de la junta directiva recaigui en una empresa petita. Finalment, s’estableix la creació d’una nova marca identificativa de l’associació: AECAVA – Associació d’Elaboradors de Cava.

El president de l’Institut del Cava, Damià Deàs, considera l’acord com a històric ja que “la patronal del Cava s’enforteix i s’enriqueix amb la diversitat d’empreses que hi formaran part”. Deàs també destaca que “amb aquesta unió es fa un pas endavant molt important en la cohesió del sector del Cava”. 

Per la seva part, el president de Pimecava, Pere Guilera, declara que “enfront de la dispersió que debilita el territori, amb aquest pacte unim esforços per convertir el Cava en una referència qualitativa a nivell mundial”.

Guilera afirma també que aquest acord “és un reconeixement a la diversitat del Cava, i pensem que a AECAVA totes les necessitats de les empreses del Cava, ja siguin micro, petites, mitjanes o grans, es veuran reflectides i respectades.”

També et pot interessar

Comentaris