La millor botifarra d’ou de Catalunya s’elabora a Subirats

Enric Rosell, de Ca L’Estevet, amb el diploma que acredita que elabora la millor botifarra d’ou de Catalunya.
Avatar
17/02/2020 - 17:20h

Ca l’Estevet – Embotits d’Autor, ubicat a Ordal, ha guanyat el primer premi del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou en la categoria de botifarra tradicional

Catalunya ja sap on s’elabora la millor botifarra tradicional d’ou, i els penedesencs no hauran de fer gaires quilòmetres per tastar-la. Segons els membres del jurat del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana 2020, l’establiment ordalenc Ca l’Estevet – Embotits d’Autor és qui s’emporta la palma quan es tracta de produir aquest tipus d’embotit.

L’establiment subiratenc havia estat finalista en les quatre edicions anteriors del concurs, tres anys en la categoria de botifarra més innovadora (amb medalles de bronze) i l’any passat amb una medalla de plata per les millors botifarres d’ou.

PUBLICITAT

Segons la descriuen els seus elaboradors, el producte guanyador és una botifarra elaborada amb “productes de qualitat i que segueix la recepta familiar de finals del segle XIX i que després de 5 generacions ha anat evolucionant sense perdre la seva essència inicial”.

En total, aquest 2020 s’han presentat 62 botifarres d’ou a concurs, 35 per participar en la categoria de Millor Botifarra d’ou Artesana i 27 en la de Millor Botifarra d’ou Artesana Singular. A més, per primera vegada també es buscava el millor farcit de carnaval, amb 8 aspirants.

A banda del premi que ha aconseguit Ca l’Estevet, en l’edició 2020 del concurs també han resultat premiats: Can Pocorull de Vilassar de Mar amb una botifarra d’ou amb confit d’ànec, poma i ceba caramel·litzada, i la Cansaladeria La Perla de La Garriga amb un farcit de carnaval “que vol seguir l’essència d’aquest embotit del Pallars amb un sabor molt pronunciat i intens”.

També et pot interessar

Comentaris