Front comú del Pacte de Berà contra l’ocupació irregular d’habitatges

Avatar
11/02/2020 - 12:00h

Els alcaldes i alcaldesses del territori demanaran canvis legals i més mitjans per lluitar contra els okupes conflictius

Els alcaldes i alcaldesses que formen el Pacte de Berà, entre els quals n’hi ha de la comarca del Baix Penedès, s’han reunit aquest dilluns a Roda de Berà (Tarragonès) per fer front comú contra l’ocupació d’habitatges buits en aquest territori.

Els municipis que el formen estan patint problemàtiques molt semblants, en les quals l’ocupació apareix associada a una elevada conflictivitat i fins i tot està al darrera de l’increment de delictes que s’ha produït darrerrament.

PUBLICITAT

Per posar mans a la feina, els alcaldes i alcaldesses han acordat establir una taula tècnica de treball intermunicipal, que coordinarà les accions que es tirin endavant. Entre aquests accions, hi haurà l’obertura de converses amb els grans tenidors d’habitatges per a incentivar la seva participació en les polítiques d’habitatge municipals, ja que els alcaldes han coincidit a assenyalar que hi ha un problema de fons, que afecta persones i famílies autènticament necessitades.

El Pacte de Berà també demanarà una reunió amb el jutge degà del Vendrell per a demanar una major implicació judicial en les actuacions dutes a terme per les forces de seguretat en les ocupacions conflictives.

PUBLICITAT

Finalment, els alcaldes i alcaldesses del Pacte de Berà es reuniran amb els delegats dels governs estatal i autonòmic al territori, per a explorar un canvi en la legislació vigent que faciliti eines als ajuntaments per fer front a les ocupacions conflictives i demanar més mitjans per lluitar-hi.

També et pot interessar

Comentaris