Sant Quintí de Mediona té l’oferta d’habitatge més econòmica de la comarca

Un dels habitatges que s’està construint actualment a Sant Quintí de Mediona.
Eva López
08/02/2020 - 09:00h

Santa Fe del Penedès és la població barcelonina on menys temps es triga a vendre un immoble, amb una mitjana de dues setmanes

Catalunya va tancar el 2019 amb una clara tendència a l’alça del preu de l’habitatge. Segons un estudi del portal web Idealista, l’any passat va créixer un 4,7% de mitjana el preu de pisos i cases al conjunt del país, una repuntada que es manté constant els últims anys, tot i que l’import de venda no se situa, encara, als elevats preus d’abans de la crisi econòmica.

Amb aquest escenari de fons, la companyia de serveis immobiliaris Housell ha publicat els darrers dies un rànquing amb els preus de venda d’habitatges a la província de Barcelona, on els immobles van pujar de mitjana un 8,7% l’any passat. A la llista hi surten tots els pobles de la demarcació, entre els quals destaquen dos municipis penedesencs: Sant Quintí de Mediona i Santa Fe del Penedès.

PUBLICITAT

El primer hi apareix perquè es troba entre els tres pobles de Barcelona on comprar un habitatge és més barat. Se situa el tercer de la llista per la cua, amb un preu mitjà de venda de 76.127 euros. Per sota seu només hi ha Navàs (75.483 euros) i Montesquiu (60.960 euros).

Per altra banda, Santa Fe ocupa un lloc destacat a l’informe, ja que és la població de la província on més ràpidament es venen els habitatges. El temps mitjà és d’unes dues setmanes i el preu de venda està al voltant dels 83.000 euros, molt lluny dels 295.515 euros de mitjana que costa adquirir un immoble a tota la demarcació.

A l’estudi de Housell, Sant Vicenç de Montalt, al Maresme, és el municipi amb l’habitatge més car de la demarcació de Barcelona, amb un preu mitjà de 736.954 euros, seguit de Cabrils (695.901 euros) i Sant Just Desvern (648.978 euros).

Per últim, el treball revela que el comprador barceloní té una mitjana de 42,48 anys i estudis secundaris.

També et pot interessar

Comentaris