“Ampert és com una família que et dona vida”

Judit Benages
07/02/2020 - 10:06h

Imma Guàrdia, Ascensión Baños i Francisco Borrueco expliquen en primera persona com es conviu amb el càncer

L’Imma, l’Ascensión i el Francisco són membres d’Ampert i utilitzen el servei de transport de malalts de càncer cap a l’hospital Duran i Reynals.

L’Imma recorda que en el primer diagnòstic desconeixia l’existència d’Ampert i va fer tots els viatges, durant un mes, cada dia sola. Un cop va conèixer l’entitat, tot va canviar. Tots tres expliquen que Ampert no només facilita el tema logístic, ja que això ho podrien tenir amb una ambulància de manera gratuïta, i que prefereixen pagar una mica per obtenir tot el suport que brinda l’associació.

PUBLICITAT

“El clima que es genera en aquests desplaçaments és meravellós. Fas amics, és com una família que et dona vida”, diu l’Ascensión, a la qual cosa l’Imma afegeix: “Les ambulàncies et porten com un paquet. A Ampert el que més valoro és la qualitat humana i que el voluntari sempre està amb nosaltres. No et deixen i marxen”.

El Francisco també ho té clar: “Mai estàs sol, ens donem suport els uns als altres i això és molt important, perquè així tampoc ho carregues tot a la família”. El servei que s’ofereix des d’Ampert als seus usuaris i usuàries és un transport col·lectiu i diari per a malalts de càncer de qualsevol dels 27 municipis de l’Alt Penedès, amb necessitat de fer tractament de radioteràpia a l’ICO Duran i Reynals de l’Hospitalet de Llobregat, i que compta amb la col·laboració i seguiment mèdic des de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

També et pot interessar

Comentaris