Joan Olivella pren el càrrec de regidor a Sant Martí Sarroca

Joan Olivella substitueix a Núria Galtés de Foment Martinent a l’equip de govern
04/02/2020 - 12:05h

Junts x Sant Martí és queda sol en la proposta de modificar el sistema de cooperació a compensació al barri de la Bleda

L’ordre del dia del Ple Ordinari de gener anava força atapeït, però la majoria de punts van ser aprovats per unanimitat com van ser l’adhesió amb cost zero a l’Aliança Educació 360º de la Diputació de Barcelona per fomentar les interrelacions educatives més enllà de l’escola; l’aprovació del Pla de prevenció d’incendis forestals per una vigència de 6 anys i que permetrà mantenir camins forestals, punts d’aigua, etc.; l’addenda econòmica al conveni de col·laboració amb l’Escola de Música del Consell Comarcal per haver-hi un augment d’inscrits; l’aprovació del conveni amb el Consell Comarcal en matèria de joventut, amb la incorporació d’una dinamitzadora tècnica de joventut 6 hores a la setmana; i l’actualització del conveni tipus sobre l’assumpció de la gestió informatitzada del padró d’habitants.

També va ser aprovat, amb els únics vots negatius de Junts x Sant Martí, el canvi de periodicitat de les sessions ordinàries del Ple Municipal: en lloc del darrer dijous dels mesos senars, serà el penúltim dijous dels mesos senars, per no coincidir amb el Consell d’Alcaldes. Junts x Sant Martí va argumentar que sempre s’havia fet així i no calia canviar, ja que el Consell d’Alcaldes no és un òrgan decisori i “no té cap transcendència a l’hora de decidir cap gestió a la comarca”. L’Acalde li va respondre que no estava prioritzant l’assistència a un dels dos llocs, sinó de compatibilitzar-los, ja que els alcaldes posen damunt la taula “informacions que poden ser útils per al nostre municipi i que no tindrem si no hi assistim”. També l’altre partit de l’oposició, Movem Sant Martí, va considerar que l’alcalde sí havia de poder assistir al Consell d’Alcaldes, ja que és un “organisme que actua com a mecanisme de coordinació entre municipis, també en temes de subvencions conjuntes” i hi va votar a favor.

També Junts x Sant Martí es va quedar sol defensant la moció que ell mateix va presentar, per canviar el sistema de gestió urbanística del barri de La Bleda. La proposta era modificar el sistema de cooperació a compensació i, si en dos anys els propis veïns no executaven el planejament, es requalificaria la zona a rústica. L’Alcalde, en nom de l’Equip de Govern, va advertir que aquesta proposta no venia emparada per cap informe jurídic que la validés, de la vulnerabilitat del canvi de sistema de cooperació a compensació d’acord amb la Llei d’Urbanisme, i  que no és tan senzill el canvi a rústic en zones on ja hi ha serveis. Movem Sant Martí també va advertir que no es poden proposar falses dreceres i que la Taula de Treball no va ser fallida, sinó incompleta, i que encara es poden explorar fórmules.

El darrer punt va ser el de la renúncia voluntària de Núria Galtés com a Regidora d’Acció Social, Salut i Esports, per incompatibilitat amb les seves activitats professionals i formatives. Galtés va llegir un emotiu discurs d’acomiadament, en el qual va agrair als companys i companya d’Equip de Govern la facilitat en l’entesa per treballar junts, els va esperonar a continuar endavant amb el projecte conjunt i va desitjar sort al seu substitut, que serà el següent de la llista de Foment Martinenc: Joan Olivella.

També et pot interessar

Comentaris