Calafell rep un fons bibliogràfic de Miquel Montoliu

Avatar
30/01/2020 - 10:00h

El prohom de la cultura calafellenca va morir el 2009

El municipi de Calafell ha rebut aquest dimecres la donació d’un fons bibliogràfic provinent del llegat de Miquel Montoliu, prohom de la cultura calafellenca que ens va deixar el juliol de l’any 2009. Aquest fons, donat per la seva família, es conservarà a partir d’ara a la Biblioteca Ventura Gassol.

Montoliu era l’editor de “Llibres de Matrícula”, editorial que publicava principalment llibres relacionats amb la història de Calafell i del Baix Penedès.

També era un gran defensor del patrimoni històric calafellenc. Durant molts anys va ser membre de l’antic Patronat del Castell, òrgan que vetllava per la conservació de la història i els monuments locals. Després, va esdevenir el president d’Amics del Patrimoni, entitat que ha continuat treballant en aquest terreny.

PUBLICITAT

La donació abasta deu capses de material. Inclou els llibres provinents de “Llibres de Matrícula” que els hereus de Montoliu conserven i també part del seu fons personal.

En aquest fons hi ha molts llibres signats pels autors de renom universal que estiuejaven a Calafell els anys 70 i 80, de la mà de l’editor Carlos Barral. També hi ha diverses primeres edicions i fins i tot un exemplar del Quixot, de Miguel Cervantes, de principis del segle XIX.

També et pot interessar

Comentaris