Incidents en una actuació per tapiar un dels blocs ocupats de Calafell

Tasques per tapiar un dels blocs ocupats il·legalment a Calafell. (Foto: Ajuntament de Calafell)
29/01/2020 - 18:38h

Quatre okupes han accedit a l’immoble del carrer Joan Miró objecte d’un escorcoll policial aquest dimecres

Aquest dimecres a la tarda s’han produït alguns enfrontaments verbals entre un grup d’okupes i veïns del bloc d’habitatges del carrer Joan Miró de Calafell que aquest matí, com ha passat en un altre immoble del carrer Mossèn Jaume Tobella, ha estat objecte d’una actuació dels Mossos d’Esquadra contra un grup presumptament autor de diversos delictes.

L’Ajuntament de Calafell ha començat a tapiar l’edifici ocupat del carrer Joan Miró, però quan ja estava pràcticament tapiat quatre okupes han accedit a l’indret per la part de darrera i han començat a amenaçar veïns i a recriminar l’actuació de tapiar el bloc.

Atès que la llei no permet tapiar un immoble on hi hagi gent a l’interior, el consistori calafellenc ha hagut de desfer el mur a la porta d’accés a l’edifici.

Amb tot, i després d’uns moments força tensos i amb amenaces a veïns, els okupes han sortit de l’edifici i han estat identificats per la policia. També s’haurien presentat diverses denúncies per amenaces al veïnat.

Els okupes, un cop identificats, han abandonat l’indret. Finalment, el bloc serà tapiat aquest dijous a primera hora.

I en el cas de l’edifici de la rambla Mossèn Jaume Tobella, des de l’Ajuntament de Calafell s’han tapiat també el que són les entrades als cinc pisos que hi havia ocupats fins aquest dimecres. Per dur a terme aquesta tasca calia un permís previ de la societat immobiliària Sareb, el ‘banc dolent’ que és propietari dels dos immobles on hi ha hagut l’operatiu policial d’aquest dimecres.

De moment s’hi han posat unes fustes i els cinc pisos seran tapiat amb murs d’obra properament.

També et pot interessar

Comentaris