Els Mossos s’enduen 13 persones arran dels escorcolls en habitatges ocupats il·legalment a Calafell

Diversos vehicles policials, aquest dimecres a Calafell. (Foto: Mossos d’Esquadra)
Ricard Vinyals
29/01/2020 - 09:37h

La policia catalana hi ha destinat nombroses dotacions i ha comptat amb el suport de la Policia Local de Calafell

Diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, amb el suport de la Policia Local de Calafell, han realitzat des d’aquest dimecres a primera hora del matí, a quarts de 9, un ampli operatiu en habitatges ocupats il·legalment al nucli històric de Calafell.

Segons ha informat la mateixa policia catalana, han dut a terme entrades i registres a l’immoble del número 4 de la rambla Mossèn Jaume Tobella i al 15 del carrer Joan Miró.

Arran d’aquest operatiu, els Mossos s’han endut a la comissaria un total de 13 persones, la majoria d’elles de l’immoble de l’avinguda Mossèn Jaume Tobella. Sis persones del total han estat detingudes i les 7 restants han estat identificades, però alguna d’elles també podria quedar finalment detinguda.

Amb tot, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions en els propers dies.

Les actuacions als dos blocs d’habitatges ocupats s’han allargat un parell d’hores, per bé que tot l’operatiu d’aquest dimecres no s’ha donat per finalitzat fins al voltant de les 3 de la tarda, i s’han dut a terme en el marc de les investigacions pels robatoris en habitatges i furts detectats les darreres setmanes a Calafell, segons va alertar l’Ajuntament de Calafell i es va debatre en la primera Junta Local de Seguretat celebrada aquest any 2020.

PUBLICITAT

Els Mossos d’Esquadra creuen que okupes que resideixen en els immobles esmentats poden estar relacionats amb aquests delictes. De fet, han explicat a les xarxes socials que es tractaria d’un “grup dedicat a tot tipus de delictes contra el patrimoni”, i més concretament la policia parla de robatoris, furts i estafes, entre d’altres.

Es podrien tapiar els blocs afectats

Des de l’Ajuntament de Calafell s’ha informat que els blocs ocupats pel que serien delinqüents són propietat de la societat immobiliària Sareb, coneguda com ‘banc dolent’ per haver-se quedat molts actius de bancs durant la crisi econòmica, i que van quedar buits fa uns 10 anys, precisament per l’esclat de la crisi.

El consistori calafellenc té la intenció de tapiar els dos blocs ocupats il·legalment i que aquest dimecres han estat objecte d’una important operatiu policial.

També et pot interessar

Comentaris