A punt de tancar-se l’acord per fer un espai cultural i cívic al celler de la Cooperativa de Calafell

Una visita d’autoritats al celler de la Cooperativa de Calafell. (Foto: Ajuntament de Calafell)
Avatar
27/01/2020 - 19:49h

Tindrà un espai per a la interpretació del món agrari i del vi

L’Ajuntament de Calafell i la Cooperativa Agrícola tenen molt avançat l’acord per fer un equipament públic, de caire cultural i cívic, al celler de l’entitat.

En qüestió de setmanes podria signar-se ja un conveni, un cop estigui plenament vigent el pressupost municipal, aprovat inicialment dijous passat, 23 de gener i que contempla la partida per compensar la Cooperativa per la cessió de l’ús de l’espai.

L’acord preveu una cessió per 50 anys. És una operació semblant a la que es va fer, fa prop d’una dècada, amb l’antic Cinema Iris, propietat de la Confraria de Pescadors, per fer-hi l’actual centre cívic. Un cop tancat el conveni, es redactarà el projecte, tant el dpobra com el museístic.

L’equipament tindrà dues parts. Una serà un centre d’interpretació del món agrari i del vi. L’altra serà espai per a usos cívics i culturals més generals, un centre cívic molt pensat per a les entitats. L’Ajuntament de Calafell ocuparà la major part de les instal·lacions.

La Cooperativa, de la seva banda, es quedarà una part de l’actual agrobotiga i la zona d’operacions on es porten les collites.

PUBLICITAT

Amb aquest projecte, segons es destaca des del consistori, Calafell guanya un nou equipament cultural. Serà el segon dedicat a les activitats econòmiques tradicionals, després de La Confraria, el museu que, a l’antiga confraria de pescadors, explica el passat mariner del municipi.

El centre d’interpretació del món agrari i del vi també ampliarà l’oferta de museus, monuments i jaciments arqueològics existent a Calafell.

Així es reforçarà l’aposta municipal per posar en valor el patrimoni històric local i convertir-lo en un actiu turístic que transcendeixi el sol i platja.

També et pot interessar

Comentaris