La FEGP denuncia que la mala mobilitat perjudica les empreses del Penedès

Rebaixar el cost dels peatges és una de les prioritats de la FEGP. FOT: ACN
24/01/2020 - 10:15h

L’entitat soŀlicitarà una reunió amb els consellers d’Empresa i Territori per demanar-los solucions urgents per al territori

Neus Lloveras, la presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), ja ho va anunciar quan va assumir la presidència de l’entitat: la mobilitat serà una de les grans prioritats de la FEGP aquest mandat. I res més lluny de la realitat.

L’associació que agrupa unes 700 empreses de l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf ha posat aquesta setmana fil a l’agulla per mirar de solucionar una problemàtica que, tal com han explicat des de la FEGP, minva la competitivitat de les empreses del territori.

En una reunió celebrada dilluns a Vilanova, la junta directiva de la federació va posar sobre la taula les problemàtiques amb què es troben les empreses de la zona per les mancances de les infraestructures que comuniquen les comarques.

Conscients que fa temps que el territori demana sense èxit millores en aquest camp, des de la FEGP s’ha teixit un complet programa d’actuació que permeti avançar en les peticions del territori. El full de ruta ha començat fent públic que l’entitat se suma a les reivindicacions del Pacte Penedès Marítim, impulsat per diversos municipis amb l’objectiu de reclamar conjuntament una millora en la mobilitat de les comarques del Baix Penedès i el Garraf.

Per traslladar a les autoritats les demandes de les comarques de la vegueria, la FEGP demanarà una reunió amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. L’objectiu de la trobada és donar a conèixer al govern de la Generalitat algunes de les peticions dels empresaris del Penedès per tal de trobar solucions a alguns dels problemes que afecten la zona.

Problemàtiques
Entre els punts que es volen tractar, la Federació d’Empresaris ha avançat que hi ha l’elevat preu del peatge C32-Vallcarca. Aquesta barrera té actualment un import de gairebé 7 euros per als turismes, cosa que suposa un desavantatge competitiu per a les empreses del territori, especialment les ubicades al Garraf i al Baix Penedès. “La C-31 no és una alternativa vàlida per la seva perillositat, mentre que la C-32 està infrautilitzada”, han dit des de l’entitat.

Per mirar de revertir aquesta situació, des de la FEGP es demana augmentar fins al 60% la bonificació pels viatges que es realitzen entre dilluns i divendres, i aplicar-ho a tota mena de vehicles.

En la reunió amb els consellers també es posarà sobre la taula la necessitat de crear un accés per agafar l’AP-7 en direcció Tarragona a la sortida Vilafranca cap a Vilanova. “No té cap sentit que s’hagi d’anar fins a Vilafranca Sud per l’N-340”, apunten.

Una de les altres preocupacions de la Federació són els desplaçaments entre les comarques de la vegueria Penedès, així com de les diferents poblacions als polígons. Actualment aquests trasllats s’han de fer majoritàriament amb transport privat, ja que el públic és deficient. Per això es volen demanar millores en aquest camp.

Finalment, l’altre objecte de queixa de l’entitat serà el servei de Rodalies, que consideren “deficient” i en el qual demanaran que la Generalitat inverteixi més recursos.

També et pot interessar

Comentaris