Desactivat el pla d’emergències TRANSCAT per l’incendi d’un camió a l’AP-7

16/01/2020 - 17:44h

Protecció Civil ha traslladat la cisterna afectada fins a una empresa especialitzada en la gestió de mercaderies perilloses

Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla d’emergències TRANSCAT per al transport de matèries perilloses per carretera i ferrocarril un cop traslladada la cisterna de mercaderies perilloses afectada en  l’incendi d’un camió, a primera hora del matí, a l’autopista AP-7 a l’Arboç.

La cisterna ha estat trasllada fins a una empresa especialitzada en la gestió i estacionament de camions de transport de mercaderies perilloses, ubicada a Tarragona.

El camió, que transportava 10.000 litres de producte, concretament de gas formaldehid i distribuït en dipòsits de 1.000 litres, ha cremat totalment. Els Bombers de la Generalitat han activat 7 dotacions, i han extingit l’incendi als volts de les 10h.

A conseqüència de l’incendi i les tasques d’extinció d’aquest per parts dels Bombers de la Generalitat, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que s’havia tallat completament el trànsit de l‘AP-7, en sentit nord. Un cop s’ha extingit l’incendi s’ha reobert el trànsit per un carril.

En aquests moments, la calçada ha estat netejada i la circulació per l’autopista ja es troba completament normalitzada.

En rebre l’avís de l’incendi, Protecció Civil ha recomanat el confinament (tancar-se a l’edifici més proper i tancar portes i finestres) a la població de Banyeres del Penedès mentre ha durat l’incendi en cas que el fum els arribés o notessin molèsties.

Derivat d’aquest incendi no es té constància de cap afectació personal, segons el mateix departament de la Generalitat.

També et pot interessar

Comentaris