L’incendi d’un camió obliga a tallar l’autopista AP-7 a l’Àrea del Penedès

El camió incendiat aquest dijous al matí a l’AP-7. (Foto: Bombers)
16/01/2020 - 09:51h

El vehicle transportava deu dipòsits de gas formaldehid

Aquest dijous al matí, a les 8.31h, ha començat a cremar un camió carregat de gas formaldehid que ha obligat a tallar el trànsit de l’autopista AP-7 a l’altura de l’àrea de servei del Penedès, al terme municipal de l’Arboç, en sentit nord.

Per causes que es desconeixen, el foc ha afectat la tractora i posteriorment la caixa del vehicle, que es troba al carril de sortida de l’àrea de servei en direcció a Barcelona.

Sis dotacions de bombers de la Generalitat han treballat en l’extinció del foc, tasca que ha finalitzat minuts abans de les 11h, i des de Protecció Civil s’ha arribat a activar el pla per emergències de transport de matèries perilloses, Transcat, en fase d’alerta.

A més, Protecció Civil ha alertat a la població de Banyeres del Penedès que, en cas que hi arribés el fum, es quedés confinada a l’interior d’edificis. Aquest avís ha estat desactivat al cap d’una mitja hora.

El camió incendiat duia 10 dipòsits per transportar gas formaldeid, un producte que fa una forta olor i és irritant. Pel que fa al producte que no s’ha cremat, serà derivat a la planta de Lavaflix per a la seva correcta gestió.

No hi ha hagut ferits per l’incendi.

També et pot interessar

Comentaris