La Campanya de l’Ampolla de Vilafranca recull unes 51.000 ampolles

15/01/2020 - 10:07h

Tot i que la xifra encara no és la definitiva, aquest quantitat seria similar a la de l’any passat

Joves Cristians de Vilafranca valora positivament la Campanya de l’Ampolla que va tenir lloc dissabte a Vilafranca i a diversos pobles de l’arxiprestat i que enguany arribava a la seva 37ª edició. Deixant de banda el nombre d’ampolles buides de cava que s’hagin recollit, la campanya pot considerar-se un èxit quant a organització i participació.

Tot i així, des de l’entitat es considera que, tot i no ser una xifra definitiva, enguany s’han recollit unes 51.000 ampolles, xifra molt similar a la de l’any passat. De cara a l’any vinent, es convida a tota la ciutadania a col·laborar en la campanya, no només guardant les ampolles buides de cava, si no que a més, anar traient novament, mica en mica, les etiquetes autoadhesives.

Pel que fa a l’organització de la jornada, van poder cobrir, tal com estava previst, quasi tota la vila amb els equips que van passar porta per porta per la majoria de barris, i posteriorment col·locar totes les ampolles en els palets instal·lats en el lloc de recollida.

També es van atendre les trucades de persones que tenien un nombre elevat d’ampolles. Aquest any, novament, tot i la dificultat d’extreure les etiquetes a les ampolles de cava, es valora com un èxit ja consolidat l’actuació de la ciutadania en aquest sentit ja que entorn d’un 65% de les ampolles recollides no tenien etiquetes autoadhesives.

També la participació es pot considerar molt positiva respecte els darrers anys. Pel que fa a Vilafranca, malgrat les dificultats per trobar voluntaris, i cobrir una vila que cada vegada és més gran, es va comptar amb els membres dels grups de joves de la parròquia (esplai parroquial, agrupament escolta, divercat, confirmació i grups de joves), també d’altres col·lectius parroquials i no parroquials (voluntaris dels col·legis Sant Josep i Sant Ramon i Autisme amb futur), i també d’altres col·laboracions més espontànies.

Joves Cristians de Vilafranca vol agrair tota aquesta participació, especialment també a les empreses o particulars que van deixar les furgonetes i als qui les van conduir, als que van col·laborar amb el refrigeri amb què es va obsequiar els voluntaris, amb els elements publicitaris, farmacioles, guants, contenidors, electricitat, i també als ajuntaments, mitjans de comunicació, i d’una manera especial a FECA i LABORE per totes les facilitats.

Es valora també molt positivament la participació dels pobles i parròquies de la comarca, que van organitzar la campanya en els respectius municipis i que després van afegir les ampolles al nostre projecte. I sobretot l’agraïment a tota la ciutadania que van guardar les ampolles, la majoria van extreure’n les etiquetes, i les van lliurar a la campanya, en el que va constituir una gran acció col·lectiva de solidaritat.

Sens dubte una mobilització de tals dimensions ha d’haver servit per conscienciar tothom que val la pena fer quelcom per un objectiu solidari, en aquest cas per al projecte “Respir!” presentat per l’associació Autisme amb Futur, amb l’objectiu de generar un respir familiar i activitats d’oci inclusiu per ajudar a desenvolupar habilitats socials a les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA).

També et pot interessar

Comentaris