L’Ajuntament de Calafell i BASE promouran una tarifa plana per a impostos i taxes

Representants de l’Ajuntament de Calafell i de la Diputació de Tarragona. (Foto: Ajuntament de Calafell)
30/12/2019 - 12:55h

La fórmula ja existeix, però s’usa poc per desconeixement i per això se’n fa una campanya informativa

L’Ajuntament de Calafell i BASE, organisme de la Diputació de Tarragona que s’ocupa de la recaptació de la majoria d’impostos i taxes municipals, promouran una tarifa plana mensual per facilitar el compliment amb les arques municipals.

És un sistema que BASE ja ofereix, però que no té una excessiva acollida, per desconeixement dels contribuents, raó per la qual se’n farà una campanya informativa en les properes setmanes.

El sistema és equivalent al que apliquen algunes entitats bancàries per al pagament de rebuts. Se sumen els imports que el contribuent ha de pagar durant l’any i es distribueixen en rebuts mensuals.

Onze rebuts tenen el mateix import, i el dotzè serveix de liquidació final de l’any. Això vol dir que en el dotzè rebut es reflectirà si durant l’any ha canviat alguna cosa en la situació del contribuent, bé perquè hagi aconseguit algun descompte o bonificació, bé perquè hagi de pagar més, per exemple per un consum d’aigua superior.

L’Ajuntament de Calafell ja ofereix opcions de fraccionament del pagament de les seves figures fiscals (l’IBI, per exemple, es pot pagar en sis terminis). Però la tarifa plana mensual encara facilita més el pagament i permet al contribuent planificar-se l’any.

Per a l’Ajuntament, aquesta fórmula li permet ingressar de forma regular i evitar-se haver de tenir finançament de tresoreria i estalviar els corresponents interessos.

L’Ajuntament de Calafell i la Diputació de Tarragona s’han reunit a Calafell fa uns dies per tal d’impulsar aquesta fórmula tributària al nostre municipi.

Es dona el cas que l’alcalde, Ramon Ferré, és diputat provincial, com a tal, vocal del consell rector de BASE. Segons Ferré, “el rebut mensual és una bona opció per a tothom, tant per als ciutadans com per a l’Ajuntament, i per això farem accions per donar-la a conèixer”.

També et pot interessar

Comentaris