Ametller Origen aposta pels productes d’autor en un nou mercat a Barcelona

Avatar
29/12/2019 - 12:00h

L’empresa d’alimentació ha recuperat un local de 2.200 metres quadrats al barri de les Corts per aquest projecte

Ametller Origen ha posat en marxa el seu primer Mercat d’Autors a Barcelona, un establiment pioner en el seu àmbit i que s’ubica al carrer Numància del barri de les Corts. Per fer realitat aquest projecte, Ametller ha recuperat l’espai que ocupaven unes antigues galeries, de més de 2.200 m², i que feia més de 15 anys que estaven tancades.

Tal com han explicat des d’Ametller Origen, el nou establiment neix per adaptar-se als hàbits del consumidor actual a través d’un gran espai dedicat a l’alimentació, únic a Barcelona, centrat en el producte fresc provinent majoritàriament dels seus camps propis, en l’elaboració pròpia i d’autor.

Per a Josep Ametller, director general i cofundador d’Ametller Origen, “aquesta aposta reforça la nostra voluntat per anar més enllà del concepte tradicional de botiga, oferint seccions d’alimentació especialitzades, a càrrec de noms propis i referents en àmbits com el pa, el cafè, els formatges o el peix”.


Entre d’altres, el centre compta amb un obrador a càrrec del prestigiós forner vilanoví Jordi Morera, on es podrà comprar pa elaborat a partir del gra que es mol in situ amb un molí de pedra de forma artesanal, evitant en tot el procés l’ús de farines refinades. El cafè també té un espai propi al Mercat d’Autors d’Ametller Origen, a manera de ‘laboratori’, on a més de poder-lo comprar en diversos formats –càpsules compostables, gra, mòlt i a granel-, serà possible degustar-lo i, fins i tot, veure’n el procés de torrefacció. És el primer espai propi obert al públic que Cafès Novell posa en marxa. A més, hi haurà un espai dedicat a la formatgeria, amb unes 100 referències que s’afinaran al mateix mercat.

Aposta pel producte fresc
A més de la gamma de fruita i verdura habitual dels espais Ametller Origen, el nou centre acull un ‘espai veggie’ que permetrà la venda de productes vegetarians així com plats elaborats d’aquest tipus. La botiga disposa també d’un celler, carnisseria i zona de fruita seca.

La major part del producte fresc i els productes del ‘corner veggie’ es poden adquirir a granel o a pes respectivament, d’acord amb l’aposta d’Ametller Origen per la sostenibilitat i el medi ambient. Per això, fomentarà l’ús de carmanyoles pròpies o oferirà la possibilitat d’adquirir-ne a la botiga.

Abastar totes les àrees de comerç serà un altre dels punts forts del mercat, on es podrà comprar tant físicament com a través de la xarxa. A l’establiment hi haurà 300 referències més de les que es poden trobar habitualment a una botiga Ametller.

També et pot interessar

Comentaris