Helena Arribas, nova presidenta de la Comissió de Garanties del PSC

Helena Arribas, Imma Costa i Lluís Valls.
20/12/2019 - 20:00h

La política vendrellenca va ser escollida al congrés celebrat a Barcelona i els també penedesencs Imma Costa i Lluís Valls són secretaris nacionals

La política vendrellenca Helena Arribas, exalcaldessa i exsenadora, entre d’altres càrrecs, va ser escollida diumenge com a nova presidenta de la Comissió de Garanties del PSC.

Va ser durant el Congrés Nacional del partit socialista que es va celebrar el cap de setmana passat a Barcelona i a proposta del primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta.

Arribas ja era membre de la comissió els darrers quatre anys, en tant que vocal territorial com a representant de la federació socialista del Camp de Tarragona; i ara ha estat escollida presidenta amb el suport del 94% de l’aproximadament miler de delegats participants en aquest congrés, juntament amb un equip de 8 vocals territorials.

Per la demarcació de Tarragona en formen part l’exalcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros; Pep Masdeu (La Selva del Camp), Rosa Maria Ibarra (Valls) i la diputada reusenca a Madrid, Sandra Guaita.

El Congrés Nacional del PSC va aprovar el compromís del partit amb el catalanisme, el federalisme i el projecte d’Espanya com a estat plurinacional.

Resoldre els conflictes amb diàleg
Helena Arribas ha mostrat la seva “il·lusió” pel nomenament com a presidenta de la Comissió de Garanties del PSC, un càrrec no remunerat, i ha volgut agrair “la confiança dels delegats que em van donar recolzament i del primer secretari per haver-me proposat perquè presideixi la comissió de garantia dels militants”.

“El principal que vull és que es puguin resoldre els problemes amb mediació”, ha dit també Arribas, màxima responsable d’una comissió oberta als aproximadament 15.000 militants que té el PSC. Tanmateix, per formar part de la comissió cal tenir una antiguitat mínima de quatre anys, i Arribas en porta 25. Substitueix en el càrrec el barceloní Joan Torres.

Helena Arribas també ha comentat que la comissió que presideix és l’encarregada de “vetllar pel compliment dels estatus i reglament del PSC per part dels militants, i la meva feina també serà garantir i defensar els drets dels militants; i mediar entre militants enfrontats, per mals comportaments i, per exemple, els trencaments de pactes de govern”.

Dos penedesencs més
D’altra banda, entre diversos nomenaments a d’altres òrgans del PSC durant el congrés de Barcelona, val a dir que hi ha dos polítics més del Penedès que en formaran part.

Són l’exalcaldessa del Montmell i actual regidora i membre de la Diputació de Tarragona, Imma Costa; i l’exalcalde i actual regidor de Gelida, Lluís Valls.

Costa és secretària nacional de l’àrea de Medi Ambient de la nova executiva del PSC i Valls és secretari de Política Municipal.

Un cop celebrat el Congrés Nacional, cada federació socialista haurà de convocar properament els seus congressos territorials i que hauran d’escollir les persones representants al Consell Nacional, el màxim òrgan entre els congressos del PSC.

També et pot interessar

Comentaris