La cervesa artesana protagonitza el calendari del projecte “El Penedès Tasta’l”

Xavi Gonzàlez
17/12/2019 - 06:00h

S’ha presentat aquest dilluns al Consell Comarcal de l’Alt Penedès juntament amb la quarta edició de la cuina d’hivern

La cervesa artesana és enguany la protagonista del Calendari que per setè any impulsa el Consell Comarcal de l’Alt Penedès a través del projecte “El Penedès tasta’l”. Aquest dilluns s’ha presentat el calendari del 2020 on la conseller d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Susanna Mérida destacava que “sempre busquem un producte estrella del nostre territori” i enguany ha estat la cervesa, un producte de qualitat molt present al territori.

Les cinc empreses que han estat escollides són: Ales Agullons (Mediona), Cerveses Bripau (Sant Pere de Riudebitlles), La Castellera (Vilafranca), Beer Cat (Vilafranca) i Cervesa Espiga (Sant Llorenç d’Hortons).

PUBLICITAT

El calendari s’edita juntament amb les empreses integrades dins l’Associació de productors artesans agroalimentaris de l’Alt Penedès i de l’altra, els restauradors del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès que incorporen els plats elaborats en els seus restaurants els productes del “Cens d’empreses agroalimentaris de l’Alt Penedès”.

De la seva banda el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Xavier Lluch, es va referir a l’èxit de la comarca que l’hostaleria i el turisme funcioni ha de ser “la sinergia amb tots els productes que tenim vius al Penedès” i va citar el Préssec d’Ordal, les mermelades, la cervesa artesana, els vins i caves, juntament amb el paisatge que té el Penedès. “Si tot això ho sabem fomentar bé segurament serem un destinació de qualitat i d’interès per qualsevol persona”.

Del calendari se n’han fet 2.000 unitats, 500 més que l’any passat donat l’èxit i la bona acceptació que ha anat tenint. Un calendari amb 6 receptes totes fetes amb la cervesa. Així, el restaurant El Caliu proposa un “Pollastre a la cervesa”; Els Fogons de Mas Botins proposa uns “Musclos a la cervesa”; El restaurant Casino proposa unes faves catalanes a la cervesa; El restaurant BeerCat proposa una hamburguesa amb Black Irish; l’Hotel Fonda Neus proposa una torra de Santa Teresa amb granissat de cervesa, gelat de llimona, ratlladura de llimona i mel; I Cal Joanet proposa un amanida d’ànec mut del Penedès amb vinagreta de cervesa negra.

PUBLICITAT

A banda també es va presentar la quarta edició de la cuina d’hivern, on restaurants de la comarca oferiran plats de gastronomia local amb productes de temporada, els caps de setmana del 21 de desembre fins el 23 de febrer.

També et pot interessar

Comentaris