Sant Sadurní invertirà 190.000 euros en arranjar 11 parcs infantils municipals

16/12/2019 - 16:57h

L’equip de govern fa balanç dels primers mesos de mandat i avança quines seran les seves inversions prioritàrires de cara a l’any que ve

El govern de l’Ajuntament de Sant Sadurní ha celebrat aquest dilluns la tradicional trobada de final d’any amb representants de la premsa comarcal, en què s’ha fet un repàs de les principals accions dutes a terme durant l’any 2019 i s’ha explicat alguns dels principals projectes de cara a l’any vinent.

La trobada s’ha celebrat al Centre Cultural i l’han encapçalada l’alcalde, Josep Maria Ribas, i el primer tinent d’alcalde, Ton Amat, en nom de la resta de regidores i regidors del govern. Tots dos han començat posant l’èmfasi en el fet que la majoria de persones del nou govern són noves i que aquest inici de mandat ha estat d’adaptació i intens treball per fer-se seus els projectes ja iniciats i tirar-ne endavant de nous.

Un dels temes en què més èmfasi ha fet Josep Maria Ribas en la seva intervenció, ha estat en les mesures que s’aplicaran des de la regidoria d’Educació, per acabar amb la segregació escolar, un tema que preocupa molt el govern. “S’intentarà que tots els centres tinguin el mateix nombre de places i que no siguin ampliables, que voldrà dir que totes les escoles tindran els mateixos alumnes per curs”, ha dit Ribas.

L’alcalde també ha explicat que s’està prioritzant les inversions a l’escola La Pau amb la intenció de revertir les dinàmiques que l’han convertit en un dels centres amb  més segregació escolar de la vila.

En aquest sentit també ha destacat que durant l’any 2020, i amb el suport de l’Associació Catalana de Municipis, es remodelarà diversos parcs infantils de la vila i també els patis d’algunes escoles, entre elles La Pau: onze actuacions amb un import total de 190.000 euros.

El regidor d’educació està en contacte amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat perquè el problema de la segregació l’hem d’arreglar des de la base, des del moment en què els pares i mares escullen l’escola.

Josep Maria Ribas, alcalde de Sant Sadurní

Altres dels projectes per al 2020 són la urbanització del Ps. Santa Eulàlia, l’únic carrer del municipi que resta per asfaltar i la segona fase de les obres al Centre Cultural, que acollirà l’arxiu i l’Escola d’Adults, dues obres que està previst que comencin el primer trimestre de l’any vinent; una inversió de Fons europeus (FEDER) per canviar la il·luminació de la via pública i fer-la més sostenible; la remodelació de la part baixa de la Rambla Generalitat, on s’ubicarà la parada d’autobusos i de taxis, per incrementar la seguretat de vianants i passatgers; i la remodelació dels vestuaris del camp de futbol, que és l’obra més costosa pel que fa a la inversió.

Les obres per ampliar el cementiri en una vuitantena de nínxols i la remodelació de zones com la plaça del Pont Romà per evitar inundacions en moments de fortes pluges són dues altres inversions previstes per al 2020.

Voluntat de canvi

El primer Tinent d’Alcalde i regidor de Recursos Humans, Noves Tecnologies, Promoció Turística i Comerç, Ton Amat, ha reiterat que el fet que la majoria de regidors i regidores de l’equip de govern siguin nous aporta beneficis i algun obstacle “Som gent que venim amb ganes, amb ganes de canviar coses, de canviar dinàmiques, de motivar el personal que treballa a la casa, el que passa és que els que ja tenen l’experiència saben com sortejar les coses més ràpidament i els que venim de nou veiem que les coses no són tan fàcils com aparenten. Però una de les coses que ens hem proposat com a govern és muscular la part central d’aquesta casa perquè la màquina funcioni molt millor“; també ha destacat la voluntat d’iniciar la inversió des del minut zero, malgrat que moltes de les obres previstes són de gran envergadura i requereixen el seu temps.

Un dels projectes futurs en què ha fet més àmfasi és en la remodelació museística del CIC Fassina, que es realitzarà amb fons FEDER i que esperen tenir llesta pel proper Cava tast, amb la voluntat també de continuar donant vida a l’edifici de La Fassina, on cada vegada s’hi duen a terme més activitats.

l regidor també ha fet un apunt sobre el projecte d’extensió de WIFI a totes les places del municipi, una inversió també de fons europeus.

I pel que fa a la regidoria de Recursos Humans Ton Amat ha fet referència a la polèmica que hi ha hagut els darrers anys per la caloració dels llocs de treball del personal de l’Ajuntament, apuntant que  “treballem intensament amb la voluntat de desencallar i tirar endavant temes que estan pendents des de fa força temps, una tasca complexa i que requereix bona entesa i treballar discretament i amb calma”.

També et pot interessar

Comentaris