Proposta al ple del Vendrell per a la rehabilitació del teatre Brisamar de Coma-ruga

Ricard Vinyals
15/12/2019 - 18:00h

El grup municipal Som Poble-ERC demanarà que la ciutadania pugui decidir hipotètics usos futurs

El grup municipal de Som Poble-ERC ha presentat al ple de l’Ajuntament del Vendrell d’aquest mes de desembre, que se celebrarà dimarts que ve a les 18h, una proposta per conèixer l’estat de l’històric Teatre Brisamar de Coma-ruga.

PUBLICITAT

Som Poble-ERC recorda que l’equipament, amb més de 60 anys d’història, va ser adquirit l’any 2008 per l’Ajuntament del Vendrell per un import d’1,2 milions d’euros i que des de la seva adquisició pública només va estar obert un curt termini de temps, i ara fa gairebé 10 anys que està tancat.

“La falta de manteniment i el fet que porti tant de temps tancat està provocant la degradació de molts dels seus elements externs i interns, una situació que ja es produïa el 2017, però que en les darreres setmanes sembla que s’ha intensificat fins a tal punt que s’ha hagut de limitar l’apropament a l’edifici amb tanques i precintar part de la vorera per evitar possibles desgràcies personals”, es diu en la part expositiva de la proposta al ple.

Acords
Així les coses, Som Poble-ERC proposa que es faci un informe tècnic per determinar la situació actual de l’edifici, i la viabilitat o no de la seva rehabilitació, i valori si hi ha elements patrimonials –a més de diversos mosaics i pintures– que mereixin un tractament especial de conservació.

PUBLICITAT

Si l’informe determinés la possible rehabilitació, Som Poble-ERC demana que s’obri un procés de participació perquè sigui la ciutadania qui decideixi sobre els possibles usos que es podrien donar a l’edifici.

Som Poble-ERC també diu que es convoqui un concurs d’idees sobre possibles projectes amb la intenció final que siguin els ciutadants els que triïn la proposta a executar.

També et pot interessar

Comentaris