Lluc Casares Quintet presenta demà el seu ‘Sketches Overseas’

14/12/2019 - 14:00h

L’àlbum va obtenir el 2018 el premi al millor disc de Jazz de l’any de la revista ‘Enderrock’

Aquest dissabte Jazz Club Vilafranca organitza l’última sessió de l’any amb l’actuació, a partir de 2/4 de 9 i a l’Auditori de Vinseum del saxofonista i clarinetista Lluc Casares (Barcelona, 1990) tot presentat Sketches Overseas, amb el qual Casares ha obtingut el premi al millor disc de Jazz del 2018, atorgat per la revista Enderrock. El projecte arriba a Vilafranca amb Oriol Vallès (trompeta), Joan Monné (piano), Giuseppe Campisi (contrabaix) i Joan Casares (bateria).

Amb línies de baix que caminen, acords percudits i frases melòdiques, les composicions del disc es poden definir dins l’estètica de l’anomenat Straight Ahead Jazz, estil amb el qual l’autor s’identifica, tot i que no se’l pot encaixar en cap tendència concreta. Arranjaments acurats i espais suficients per a la improvisació més avantguardista són la constant de les peces del disc que, una rere l’altra, es van fent un lloc en l’imaginari de l’espectador.

Les sonoritats de Louis Armstrong i Sonny Stitt li van ser molt familiars durant la infància, però va ser el seu pare, Pau Casares, referent jazzístic de l’escena catalana, el seu primer mestre i mentor. Instal·lat actualment a Nova York, Casares forma part del prestigiós Artist Diploma Ensemble de la Juilliard School of Music, sota la direcció de Wynton Marsalis, i ha tocat amb músics com Dr. John, Nicholas Payton, Frank Wess, Phil Woods, Lee Konitz, Jon Faddis, Jesse Davis o Arturo Sandoval.

També et pot interessar

Comentaris