Verkami d’una família vilafranquina per instal·lar biòtops marins a Roda de Berà

12/12/2019 - 09:00h

El projecte Be part of the ocean vol implicar la ciutadania en la conservació i regeneracio de la flora i la fauna marines

La família Rota de Vilafranca del Penedès ha obert un procés de micromecenatge o verkami per recaptar diners per a la instal·lació de diversos biòtops marins a la costa tarragonina.

En concret, davant del municipi de Roda de Berà i d’acord amb una iniciativa similar que, segons explica Miquel Rota, fa anys que du a terme amb el suport d’ajuntaments i de l’empresa Repsol.

Tanmateix, ara s’obre la instal·lació de biòtops a la iniciativa ciutadana, per la qual cosa es poden fer aportacions econòmiques a la pàgina de verkami https://www.verkami.com/locale/es/projects/24896-be-part-of-the-ocean

El projecte d’instal·lació d’un parc de biòtops o esculls artificials per poder conservar i regenerar la flora i la fauna marines en zones on el mar ha perdut molta vida es diu ‘Be part of the ocean’ (Sigues part de l’oceà) i Miquel Rota es mostra convençut que una regeneració de tota la costa tarragonina suposarà un atractiu turístic més per la zona.

“Al mar no només se l’ha de cuidar per abocaments de plàstics, sinó per problemes amb les cremes solars i altres. Si la gent no hi veu vida, no aprecia que hi hagi un ecosistema”, explica Rota.

Aquesta família vilafranquina gestiona un centre de buceig a Torredembarra des de fa uns 12 anys i, com apuntàvem, des de sempre s’ha implicat molt en la conservació i regeneració marines. Els biòtops, d’estructura laberíntica amb amagatalls per a diverses espècies, permeten regenerar la vida marina en més d’un 70%.

També et pot interessar

Comentaris