Gelida celebra aquest divendres la tradicional diada de Santa Llúcia

Avatar
10/12/2019 - 17:00h

Enguany, a més del repartiment de l’escudella, la celebració inclourà activitats diverses i s’allargarà durant tot el cap de setmana

La festa de Santa Llúcia se celebra a Gelida cada 13 de desembre, a les portes de l’arribada del Nadal. Una celebració d’origen litúrgic que s’ha convertit en una festa molt popular, conservant els valors històrics i culturals al llarg del temps i d’aquí la seva consideració com a patrimoni cultural.

Com cada any, la festa s’inicia a les 5 del matí amb l’encesa de les fogueres, que mantindrà el foc viu durant tot el matí, per fer bullir les 9 calderes al Pati dels Lluïsos. La tradicional escudella es repartirà entre tots els assistents que vulguin tastar-la cap a la 1 del migdia . A més, tothom podrà fer-se amb el plat de Santa Llúcia 2019, amb el disseny guanyador del concurs de dibuix, creat per la jove Clara Torné Hernàndez, i inspirat en la Festivitat de Santa Llúcia.

PUBLICITAT

A banda de les activitats més tradicionals, com la benedicció, el tast i el repartiment de l’escudella, tothom que visiti Gelida aquest divendres, posrà passejar per la XXIX Fira d’artesans i Mostra d’entitats, així com visitar la XXXVIII exposició de pessebres artístics que cada any es pot veure a la capella de les Monges. L’actuació de l’Esbart Rocasagna i el Llúciafoc 2019, de la Colla de Diables de Gelida, seran altres de les activitats que complementen la celebració de la Diada a Gelida.

A banda, al voltant de la Diada de Santa Llúcia Gelida ha programat un seguit d’activitats que amenitzaran el cap de setmana. Com el mateix dissabte a la nit amb el concert d’Adala, acompanyat de Lo que diga la Rubia i la música de GanBro Brothers i diumenge el Quintet de Jazz amb Manuel Vallribera & Open Jazz. També es podrà assistir a l’exposició fotogràfica “Fent Camí” d’Eduard Aragonés, que estarà oberta durant totes les festes nadalenques.

PUBLICITAT

A més, aprofitant el sentit solidari de la festa i coincidint amb la celebració diumenge de la Marató de TV3, també s’han organitzat diferents activitats en favor de l’edició d’enguany al voltant de les malalties minoritàries. Dissabte 14 amb la caminada popular, i diumenge, partit solidari d’entitats, mercat de segona mà, xerrada i concert de Donant la Nota, i Macrosessió de zumba. Les activitats en col·laboració amb Associació Síndrome Nicolaides Baratise.

Cal recordar, que al voltant de la Diada de Santa Llúcia s’entrega el guardó de Santa Llúcia solidària, que fins avui l’han rebut nombroses ONG del municipi, de la comarca i d’arreu. En aquesta ocasió és l’ONG Proactiva Open Arms la distingida amb el premi, que se li ofereix com a reconeixement a la tasca que realitzen salvant vides al mar mediterrani.

Consulta totes les activitats i horaris a la pàgina web de l’Ajuntament de Gelida.

També et pot interessar

Comentaris