Calafell habilitarà contenidors de brossa vells com a refugi per a gats de carrer

Imatge d’una iniciativa similar a l’illa de Mallorca.
Avatar
08/12/2019 - 18:00h

L’Ajuntament remarca que, a més de donar protecció als animals, el projecte també té una funció educativa i cultural

L’Ajuntament de Calafell reciclarà alguns contenidors de deixalles en desús com a refugis per a les colònies de gats de carrer del municipi. Inicialment, s’instal·laran mitja dotzena dels contenidors del tipus iglú, on els gats podran trobar protecció de la pluja i del fred i on trobaran aliment.

Cada iglú estarà supervisat per una de les persones voluntàries autoritzades com a controladores de colònies de gats ferals.

Aquesta experiència ja s’ha desenvolupat a molts municipis i ha funcionat amb èxit, segons s’apunta des del consistori calafellenc. La regidora de Protecció Animal, Helena Rubio, explica que “aquests refugis ajuden a mantenir l’entorn net, a més de conscienciar la població sobre els beneficis de les colònies de gats de carrer per a eliminar plagues de rates i insectes”.

Rubio afegeix que “també donem un nou ús a uns contenidors que ja havien estat retirats del servei, però que poden aprofitar-se per a finalitats com aquesta”.

Als contenidors s’hi practicarà una obertura perquè els gats puguin entrar i sortir, i una portella per on les persones a càrrec podran subministrar aliment o netejar l’espai. Per aprofitar l’interior del contenidor, i atès que els gats busquen descansar a llocs recollits, es posaran materials, com pneumàtics vells, per crear racons.

PUBLICITAT

Aquesta mesura té també un propòsit educatiu i cultural. La idea és que els infants de les escoles del municipi decorin l’exterior dels refugis, per tal que aprengui a respectar uns animals que formen part del municipi. A diversos llocs on es tira endavant aquesta iniciativa, els refugis han esdevingut fins i tot petits elements escultòrics a l’aire lliure.

Actualment, s’estan buscant les millors ubicacions per a la primera instal·lació de contenidors. Es prioritzaran les colònies de gats que estiguin controlades i majoritàriament esterilitzades.

Des de l’Ajuntament de Calafell es recorda que la gestió de les colònies ferals al municipi es basa en l’estratègia CER: captura, esterilització i reintroducció, pensada per mantenir controlat el nombre d’animals i evitar una proliferació excessiva.

També et pot interessar

Comentaris