Tandenn reivindica el talent dels emprenedors afincats al Penedès i al Garraf

Foto de família d’alguns dels integrants de la comunitat Tandenn. FOTO: TANDENN
06/12/2019 - 11:00h

L’entitat ha organitzat el 14 de desembre un congrés d’innovació amb la presència d’una vintena de ponents de renom

Reivindicar el talent dels emprenedors del Penedès i el Garraf. Aquest és el principal objectiu amb què es va crear Tandenn, una associació sense ànim de lucre que només uns mesos després de posar-se en marxa ja compta amb més d’un centenar de membres. Miquel Mora, fundador de portals web com Yaencontre o Housfy, és el president d’aquesta entitat que busca donar eines als que volen iniciar un negoci o una start-up, i fer-ho d’una forma altruista.

“Cada dia em trobava gent a Vilafranca o Vilanova que em demanava consell per posar en marxa alguna idea empresarial. La necessitat d’assessorament és una realitat”, assegura Mora, i més en una àrea on la generació de talent és altíssima. “No ens ho creiem, però a la zona del Penedès i el Garraf sorgeixen idees de negoci boníssimes. Hem de buscar fórmules perquè els emprenedors d’aquí no hagin de marxar fora a desenvolupar les seves propostes”, apunta.

Tandenn és una de les eines que s’ha posat a l’abast dels que volen iniciar-se en el món empresarial o dels que des de dins volen créixer professionalment. “Nosaltres tenim experiència en la matèria. Hem estat ensenyant el que sabem molts anys a Barcelona, i vam pensar. Perquè fer-ho allà, si podem potenciar el talent de casa”, reconeix Pep Martínez, vicepresident de l’associació.

Oficialment, Tandenn es va posar en marxa el juliol, i des d’aleshores ha organitzat una desena de meet up centrades en diverses temàtiques. El finançament és una de les que més sessions ha ocupat. “La gent es pensa que no hi ha diners per tirar endavant els seus negocis, però la realitat és justament al revés. Per això busquem experts en la matèria que ho puguin traslladar als membres de la comunitat”, explica Miquel Mora.

Aquestes reunions mensuals –que es diferencien de les tradicionals pel seu dinamisme– són una de les dues potes de l’associació. L’altra serà una realitat d’aquí a deu dies: el seu primer Congrés Innovació d’Empresa i Start-ups. Al llarg del darrer mes, els responsables de Tandenn han estat treballant en aquesta trobada, que el pròxim 14 de desembre espera reunir unes 200 persones a l’edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú

Casos d’èxit
El reclam seran una vintena de ponents, entre els quals destaquen l’emprenedor en sèrie Xavier Verdaguer o el fundador de First Tuesday Espanya, Carlos Blanco. De la resta, el 80% seran penedesencs que han aconseguit l’èxit en el camp de l’emprenedoria, com el mateix Miquel Mora, o Lali Torres (Instagramer Holadecora), Montse Guàrdia (General Manager a Alastria Blockchain Ecosystem) i Joaquim Lecha (CEO a Typeform).

“Sabem que el vi és el principal modus vivendi del Penedès, però hem volgut donar una visió més global del territori, mostrar que la zona és molt més que això”, ha apuntat Pep Martinex.

Amb el missatge “Inspira’t-Aprén-Comparteix”, el Congrés ofereix ponències de temàtiques innovadores com ara la intel·ligència artificial aplicada al màrqueting, el blockchain, les metodologies Design Thinking i Agile, taules rodones de finançament i casos d’èxit d’innovació local, zones demo, un dinar networking i un “espai kids” perquè els infants es diverteixin mentre es pares i mares gaudeixen del Congrés.

També et pot interessar

Comentaris