El vilafranquí Martí C., absolt d’atemptat contra l’autoritat

Una de les manifestacions de suport a Martí C.
04/12/2019 - 21:00h

Ara cal esperar per si el Ministeri Fiscal interposa un recurs

El jove vilafranquí Martí C. va ser detingut el 29 de setembre del 2018 en una de les manifestacions post procés a Barcelona.

Tot i no haver passat la nit a comissaria, ara, més d’un any després, s’ha enfrontat a un judici durant el qual se li demanava un any i un mes de presó per un delicte d’atemptat contra l’autoritat. Ara, però, s’ha donat a conèixer que el jutge ha decidit absoldre’l, tot i que ara cal esperar per si el Ministeri Fiscal interposa un recurs d’apel·lació.

Segons el seu advocat, Jordi Busquet, d’Alerta Solidària, el relat de les acusacions ha anat canviant, i si bé els Mossos d’Esquadra en un primer moment se l’emporten per resistència a l’autoritat (per no haver obeït les seves ordres), un cop a la comissaria en les diligències que fan expliquen que se l’acusa d’atemptat contra l’autoritat.

“El que diuen i el que escriuen dues hores després és contradictori”, explica l’advocat, que apunta que la defensa del Martí s’ha centrat bàsicament en això i també en el fet que en les imatges aportades per la policia es pot veure molta gent tirant pols de colors i també alguns objectes com ara ous però en cap cas s’identifica que el vilafranquí sigui un dels que ho està fent.

L’advocat explica que Martí C. ha negat en tot moment els fets i que, tenint en compte la manca de proves, ja eren bastant optimistes per la sentència, que ara s’ha confirmat que és absolutòria.

També et pot interessar

Comentaris