Un vilafranquí s’enfronta a un any de presó per atemptat contra l’autoritat

Una de les manifestacions de suport a Martí C.
Judit Benages
27/11/2019 - 06:00h

Martí C. va ser detingut el setembre del 2018 durant una manifestació

El jove vilafranquí Martí C. va ser detingut el 29 de setembre del 2018 en una de les manifestacions post procés a Barcelona.

Tot i no haver passat la nit a comissaria, ara, més d’un any després, s’ha afrontat a un judici durant el qual se li demana un any i un mes de presó per un delicte d’atemptat contra l’autoritat.

Segons el seu advocat, Jordi Busquet, d’Alerta Solidària, el relat de les acusacions ha anat canviant i si bé els Mossos d’Esquadra en un primer moment se l’emporten per resistència a l’autoritat (per no haver obeït les seves ordres), un cop a la comissaria en les diligències que fan expliquen que se l’acusa d’atemptat contra l’autoritat.

“El que diuen i el que escriuen dues hores després és contradictori”, explica l’advocat, que apunta que la defensa del Martí s’ha centrat bàsicament en això i també en el fet que en les imatges aportades per la policia es pot veure molta gent tirant pols de colors i també alguns objectes com ara ous però en cap cas s’identifica que el vilafranquí sigui un dels que ho està fent.

PUBLICITAT

L’advocat explica que el Martí ha negat en tot moment els fets i que, tenint en compte la manca de proves, són optimistes de cara a una sentència que considera que pot arribar en pocs dies.

També et pot interessar

Comentaris