Calafell reparteix ampolles per netejar els orins dels gossos

04/12/2019 - 12:00h

Els recipients es poden sol·licitar als diversos espais del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC)

L’Ajuntament de Calafell ha començat la distribució d’ampolles per netejar els pixats dels gossos a la via pública. Poden rebre gratuïtament aquestes ampolles totes les persones propietàries d’un gos que estigui inscrit en el cens municipal d’animals.

Per aconseguir l’ampolla cal anar a qualsevol de les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament de Calafell.

L’ampolla està retolada de forma que se’n pugui omplir la meitat amb aigua, i l’altra meitat, amb vinabre. Segons el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Calafell, Aron Marcos, “l’ús de vinagre és perquè neutralitza l’olor dels orins dels gossos. Això evita les molèsties per als humans, però també posa fre a l’hàbit d’aquests animals de marcar llocs amb la seva orina”.

El vinagre és més eficaç i saludable que altres substàncies que de vegades s’usen, com el lleixiu. Els experts desaconsellen el lleixiu com a element dissuasiu perquè no és bo ni per als animals que hi poden entrar en contacte ni amb el mobiliari urbà, ja que a la llarga és més perniciós i molest que una petita concentració de vinagre amb aigua.

Aquesta campanya està adreçada als propietaris de gossos censats a Calafell, però també és una ocasió per complir el tràmit de censar la mascota, que l’administració local recorda que és obligatori. La inscripció és gratuïta i cal abonar 5 euros per la placa identificativa que s’ha de posar al gos.

L’Ajuntament de Calafell també remarca que les deposicions dels gossos són un cas d’incivisme dels que provoca més queixes de la ciutadania al municipi. Sovint les queixes es refereixen als excrements sòlids, però també n’hi ha moltíssimes relatives als pixats. Segons Aron Marcos, “amb civisme i unes mesures molt senzilles i que no representen grans esforços, podem tenir uns carrers molt més nets”.

L’Ajuntament de Calafell insistirà, en aquesta campanya, en el fet que no tan sols cal netejar els pixats fins a diluir-los, sinó que cal evitar que els gossos orinin a façanes d’edificis i comerços, o al damunt de mobiliari urbà (fanals, bancs, jardineres…).

També et pot interessar

Comentaris