La Bisbal del Penedès es connectarà al Consorci d’Aigües de Tarragona

Diverses naus industrials del municipi de la Bisbal del Penedès. (Foto: Ajuntament de la Bisbal)
04/12/2019 - 08:00h

El consistori ha sol·licitat una subvenció a l’Agència Catalana de l’Aigua per a les obres de la primera fase de connexió

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, a petició de les regidories del Servei d’abastament d’aigua i Urbanisme, ha sol·licitat una subvenció a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per finançar les obres necessàries per connectar-se al ramal existent del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) en un dels polígons industrials de la Bisbal del Penedès.

L’objectiu de l’Ajuntament de la Bisbal és redactar el projecte durant el proper any 2020 i realitzar les obres durant el 2021.

Per a connectar-se al ramal existent, caldrà construir la caseta d’arribada amb tots els equips hidràulics i electromecànics necessaris i instal·lar arquetes de sonda al nou dipòsit. Més endavant, en una segona fase, l’Ajuntament bisbalenc té previst construir un nou dipòsit per connectar-lo a la xarxa actual.

L’import total de les obres ascendeix a 212.088 euros més IVA i s’ha demanat una subvenció per un import del 95% de la inversió. L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que aquesta acció és necessària perquè “segons l’estudi hidrogeotècnic i el Pla director del servei d’abastament d’aigua, no tenim garantit a mig termini el cabal necessari d’aigua al municipi i amb aquesta inversió garantirem un punt de connexió al CAT i, per tant, podrem garantir el cabal necessari per a la ciutadania per les activitats econòmiques del municipi”.

Segons recorda la mateixa alcaldessa, “fa 12 anys, el maig de 2007, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va signar entrar a la tercera fase del projecte constructiu del subministrament al Baix Penedès amb el CAT, un projecte que finançava la UE amb els Fons FEDER. Finalment, el 2008, l’Ajuntament va decidir no formar part del projecte i, per tant, es va perdre la inversió finançada per la UE en el tram de la Bisbal i la connexió d’aigua al CAT es va desviar de la Bisbal”.

“El passat mes de febrer, els membres de l’actual equip de govern vam sol·licitar, al CAT, un estudi sobre la possible connexió d’un nou punt de subministrament i, una vegada lliurat a l’Ajuntament, ens vam posar a treballar amb l’objectiu de fer realitat aquest projecte i, així, poder garantir l’aigua a tot el municipi”, ha conclòs Agnès Ferré.

També et pot interessar

Comentaris