Vilafranca fa unitat contra el feixisme

Avatar
28/11/2019 - 13:00h

S’ha posat en marxa un grup local de les Unitats Contra el Feixisme i el Racisme

Aquesta setmana s’ha presentat a Vilafranca la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ( UCFR), un moviment social aparegut el 2010, arran de l’anunci del partit d’extrema dreta Plataforma per Catalunya (PxC) de concórrer de nou a les eleccions municipals. Actualment pren de nou sentit la lluita amb la irrupció del VOX en el panorama polític i el creixement de l’extrema dreta arreu.

L’acte va servir per presentar la iniciativa a nivell local, en la qual ja s’han adherit particulars i entitats, i explicar quines accions fan al territori. Des de distribució de material informatiu i sensibilització a accions coordinades de bloqueig a actes i actituds feixistes i racistes. Per establir contacte amb la UCFR de Vilafranca els interessats poden posar-se en contacte a través de les xarxes socials. Al correu ucfrvilafranca@gmail.com,  a twitter @Uvilafranca o a través de la web nacional www.ucfr.cat

A l’acte de presentació hi van assistir una seixantena de persones on, presentat per l’activista local Georgiana Ciupag, van intervenir Iolanda Maurici, ribetana, membre UCFR Garraf, que va explicar com s’organitza i en que consisteix aquest moviment, així com la importància d’unitat des de la diversitat i la pluralitat en la lluita antifeixista i antiracista.  Maria Dantas, activista impulsora de la plataforma UCFR i, actualment, diputada en el Congrés per ERC, va destacar la importància de filar prim amb el feixisme i aprendre a identificar-lo correctament per poder combatre’l.

PUBLICITAT

La vilafranquina Fathou Secka, coordinadora UCFR a nivell nacional, va afirmar que és imperatiu parar l’extrema dreta que posa en perill els drets humans de tothom i no només de les persones migrades. 

Finalment, David Karvala, també impulsor UCFR a nivell nacional i amb una amplia experiència en la lluita unitària contra el feixisme i el racisme, va destacar la importància de combatre la islamofòbia, odi del qual s’alimenta l’extrema dreta. També va assenyalar que és necessari aprendre dels moviments unitaris internacionals i fer caure VOX com es va fer caure el Front Nacional Britànic als anys vuitanta. L’acte el va finalitzar l’activista Arnau Cobo del Casal Popular de Vilafranca, que va posar l’accent en la necessitat d’unitat d’acció antifeixista i antiracista.

Actualment hi ha unitats al Garraf i l’Anoia i la de Vilafranca és la primera de l’Alt Penedès. La UCFR inclou sensibilitats molt diverses i s’organitza de manera horitzontal, sense càrrecs ni jerarquies.

També et pot interessar

Comentaris