El Centre Vila i la Fundació l’Espiga celebren, de nou, el Nadal plegats

Un moment de la campanya comercial de Nadal del Centre Vila, juntament amb la Fundació l’Espiga
Judit Benages
26/11/2019 - 12:05h

Seran unes festes solidàries durant les quals tornarà la pista de gel, que enguany estarà descoberta per la falta de pressupost

L’associació de comerciants Centre Vila i la Fundació l’Espiga tornen a col·laborar enguany en la campanya de Nadal per tal de poder ajudar a les persones que més ho necessiten. En aquest sentit, la Fundació l’Espiga repartirà 180 boles de Nadal per guarnir les botigues del Centre Vila aquests dies.

Aquestes boles estan confeccionades, en major o menor mesura, per tots els alumnes de la Fundació i el projecte vol donar visibilitat a la feina que es fa des de l’entitat i consolidar la implicació del comerç local en les campanyes de solidaritat amb el col·lectiu de persones amb patologies neurològiques o disminucions funcionals del Penedès.

Tal com han explicat des de la Fundació, aquestes boles es van començar a confeccionar al mes de juliol, estan fetes de suro folrat amb paper que els alumnes han pintat i al qual han clavat llapis de colors. Finalment, la bola va lligada i porta una cinta decorativa, a més d’unes figures de temes nadalencs creades amb pasta de paper maixé que els alumnes han fet íntegrament al centre.

La Sílvia i la Cristina, monitores de l’Espiga, expliquen que als alumnes els hi fa moltíssima il·lusió veure els seus dissenys a les botigues i que, tot i que són elements aparentment molt senzills, en realitat estan molt elaborats i la part més importants és que tots els alumnes “hi aporten el seu gra de sorra i se senten part de la comunitat”.

Però la col·laboració no acaba en aquests elements decoratius sinó que, a més, el Centre Vila repartirà entre les botigues que vulguin uns buffs dissenyats i cosits també des de la Fundació, que es vendran a un preu de dos euros i que serviran per recaptar diners per una campanya solidària per comprar un robot de cuina nou per a la Fundació.

La directora de l’Espiga, Montserrat Roca, explica que aquest robot val més de 5.000 euros perquè prepara menjar de diferents textures, cosa que els aniria perfecte perquè cada alumne té les seves particularitats a l’hora de menjar. Aquests buffs també es vendran el dia 20 de desembre a la tarda a la rambla de Sant Francesc en una parada solidària que muntarà l’Espiga.

Per altra banda, des del Centre Vila s’ha explicat que enguany es torna a instal·lar a la rambla de Sant Francesc la pista de gel, cosa que els hi ha suposat un esforç econòmic molt gran perquè han vist com les subvencions provinents de la Generalitat s’han rebaixat a menys de la meitat. Això ha comportat que la pista sigui més modesta que altres anys i, tot i que mantindrà mides i l’arbre de Nadal del centre, el que no ha pogut fer el Centre Vila és fer-la coberta de nou i, per tant, la pista serà descoberta com els primers anys.

PUBLICITAT

Des del Centre Vila, la seva presidenta, Marta Vivas, explica que la no cobertura de la pista no compensa la retallada de la subvenció, però sí que ajuda perquè aleshores la pista és més econòmica. Els clients obtindrà, com sempre, els vals per patinar comprant a les botigues del Centre Vila i s’han tornat a arribar a acords per grups escolars, entitats esportives i usuaris de serveis socials, que aquests últims podran patinar de forma gratuïta.

La pista s’inaugurarà a les 16h el dia 5 de desembre i estarà oberta fins el dia 5 de gener al migdia. Des del Centre Vila, Yolanda Lezcano explica que tot i la retallada econòmica, des de l’entitat no han trobat cap altra activitat que sigui capaç de portar tanta gent a Vilafranca durant tot un mes. i per això han decidit tornar a fer l’esforç de pagar la pista de gel.

Una novetat d’enguany és que la clínica AG Dental muntarà un escape room educatiu al costat de la pista de gel els dies 23 de desembre (durant tot el dia) i 24 a la tarda, on els nens podran jugar i aprendre la importància d’una bona higiene oral. A més hi haurà petits tallers sinfantils perquè els nens puguin jugar i divertir-se amb retallables relacionats amb la cura de les dents.

Les llums de Nadal, un tema polèmic
Des del Centre Vila enguany regalaran una planta a totes les botigues que participin en el pagament de les llums de Nadal, que són aproximadament la meitat del total.

Marta Vivas reconeix que no els agrada parlar del tema perquè cada any provoca “conflicte” i que si bé és cert que els hi agrada que hi hagi les llums enceses, els agradaria que hi hagués més unitat per tal que no fossin només uns pocs (amb la col·laboració de l’Ajuntament) els que paguen la decoració.

També et pot interessar

Comentaris