Els Falcons de Vilafranca consoliden la seva Societat Gastronòmica

Part de la societat gastronòmica dels Falcons de Vilafranca
26/11/2019 - 06:00h

L’entitat ha convertit part del seu local en un espai que vol ser similar a les societats gastronòmiques del País Basc

Els Falcons de Vilafranca disposen d’un local propi des del 2012, un lloc de trobada, d’assaig i de celebracions. L’entitat ja el va adquirir pensant en les seves intencions futures i amb la voluntat que es convertís en una mena de societat gastronòmica com les que són habituals al País Basc.

Ara, després de diversos mesos d’obres, ja donen per acabat l’espai gastronòmic i el volen donar a conèixer a totes les entitats de Vilafranca i comarca per tal que, qui ho vulgui, el pugui utilitzar com a lloc de trobada mentre es fa un àpat.

Així, al local de la colla es poden fer celebracions gastronòmiques de tota mena, ja sigui portant el menjar preparat de fora o cuinant allà mateix perquè la zona de la cuina té diversos focs i forns per poder acollir més d’un grup al mateix temps.

Des de la junta gestora gastronòmica dels Falcons de Vilafranca, Xavier Lecegui explica que fins ara s’havia utilitzat aquest espai a nivell privat per la colla o també l’han fet servir entitats que hi han organitzat dinars, sopars o activitats diverses com ara campionats.

El que volen ara els Falcons és obrir-lo més a la vila i -tot i reconèixer que hi ha diferències- la seva intenció és que funcioni per l’estil d’una societat gastronòmica basca, on els socis es reuneixen per fer algun àpat, acompanyats d’altres socis, familiars o amics.

Per utilitzar l’espai gastronòmic dels Falcons cal pagar la quota anual de soci dels Falcons (30 euros l’any) i una d’especial de soci gastronòmic (120 euros l’any) i l’entitat demana també que la beguda que es consumeixi sigui la que ja hi ha allà (amb uns preus especificats) i, en cas que es porti de fora, es cobrarà un euro per ampolla. En l’espai hi caben una cinquantena de persones i el soci sempre ha de formar part del grup.

La cuina està perfectament preparada ja que hi ha dos forns i diversos focs, a més d’una gran nevera. El grup no s’ha de preocupar per res a banda del menjar perquè allà hi ha tot el necessari per cuinar, a més de coberts, oli, sal i vinagre.

Per gaudir d’aquest espai només cal trucar al 636 49 69 29 i 607 751 905 i des de la colla t’informaran de manera detallada del funcionament i de com reservar.

Ara mateix no tenen cap inconvenient a oferir condicions especials per a entitats que vulguin conèixer i utilitzar l’espai per si, de cara a un futur, els agrada la proposta i la volen utilitzar de manera més contínua.

Comentaris