Gelida vol que els veïns decideixin si el municipi ha d’entrar a l’AMI

La regidora de Gelida En Comú, Anna Enjuanes, va presentar dimarts la seva renúncia al càrrec. FOTO: GEC
22/11/2019 - 18:00h

El consistori aprova fer una consulta ciutadana en un ple marcat per la renúncia de la regidora dels Comuns, Anna Enjuanes

Gelida és un dels pocs municipis de l’Alt Penedès que no s’han adherit a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La passada legislatura, el govern liderat pel socialista Lluís Valls va decidir no afegir-se a aquesta entitat, però ara ERC, els Comuns, la CUP i Primàries han decidit replantejar la qüestió.

El tema es va tractar en el ple d’aquest dimarts, en què es va aprovar una moció que proposa celebrar una consulta i que siguin els gelidencs els que decideixin si volen formar part, o no, de l’associació independentista. La qüestió s’haurà de debatre en un màxim de 90 dies, tal com estableix l’article de consultes populars no referendaries i formes de participació ciutadana.

A banda de l’adhesió de Gelida a l’AMI, l’altre punt important del ple de dimarts va ser la renúncia de la regidora dels Comuns, Anna Enjuanes, al càrrec. La fins ara titular de Medi Ambient, Festes i Participació Ciutadana i tercera tinenta d’alcaldessa del consistori va explicar que deixa l’ajuntament per motius personals i professionals, que segons va apuntar li impedeixen “dedicar el temps necessari a l’Ajuntament”.

La ja exregidora es va mostrar agraïda al seu grup municipal i a l’equip de govern per la confiança dipositada en ella, als treballadors municipals amb qui ha treballat durant aquests temps, i a la ciutadania. En el mateix acord, es va donar coneixement que la nova regidora de Gelida En Comú a l’Ajuntament serà Anna Vadillo.

El ple també va aprovar, per unanimitat, una moció del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. El text recorda que malauradament les “violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a perdre un statu quo que situa les dones en una posició de desigualtat”.

El manifest destaca que “les dones hem trencat el silenci i no farem ni un pas enrere”. Per això es fa una crida a “seguir treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per l’erradicació de totes les violències masclistes i la reparació de totes les supervivents”.

També et pot interessar

Comentaris